- This event has passed.
Muzeul Național al Literaturii Române vă invită vineri, 16 septembrie 2022, ora 19.00, la ARCUB, Str. Lipscani nr. 84 – 90, pentru alte Lecturi publice cu Moni Stănilă (Republica Moldova), William Totok, Alexandru Vakulovski (Republica Moldova), Caius Dobrescu, Mircea Dan Duță, Gellu Dorian, Ioan Matiuț, Cassian Maria Spiridon, Florina Zaharia, Teodor Dună, Augustina Vișan, Gelu Diaconu, Adela Greceanu, Sorin Despot, Tiberiu Neacșu.
16 septembrie, 2022
În cadrul celei de-a XI-a ediții a Târgului Național al Cărții de Poezie și a celei de-a XII-a ediții a Festivalului Internațional de Poezie București (FIPB), Muzeul Național al Literaturii Române vă invită vineri, 16 septembrie 2022, ora 19.00, la ARCUB, Str. Lipscani nr. 84 – 90, pentru alte Lecturi publice cu Moni Stănilă (Republica Moldova), William Totok, Alexandru Vakulovski (Republica Moldova), Caius Dobrescu, Mircea Dan Duță, Gellu Dorian, Ioan Matiuț, Cassian Maria Spiridon, Florina Zaharia, Teodor Dună, Augustina Vișan, Gelu Diaconu, Adela Greceanu, Sorin Despot, Tiberiu Neacșu.
Moderator: Cosmin Perța.
Muzica: Sorina Georgiana Rotaru (voce) & Alex Olteanu (pian).
ARCUB este co-producător al evenimentului.
Sorina Georgiana Rotaru este din Craiova, a absolvit Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, are un master în compoziţie jazz la Universitatea Națională de Muzică din București, vocalistă de jazz abia ce a lansat cel dintâi album „Open Your Wings”. O selecție de nouă piese reprezentative pentru jazz, pe care interpreta adoră să le cânte, scrise de compozitori precum Cole Porter sau George Gershwin și rearanjate de muzicienii cu care a colaborat, respectiv Alexandru Olteanu, Andrea Caruso, Iulian Nicolau. Traseul profesional al Sorina Georgiana Rotaru a însemnat mult studiu, repetiții și ore de canto. „Mă face alt om muzica. E cu mine când inima e efervescentă, când se dizolvă în vreo dramă, când mi se așază în poală singurătatea, când deschid laptopul sau capacul pick-up-ului”, mărturisește artista, despre care presa de specialitate spune că „are șansa de a se înscrie pe axa legendară a jazzului autohton generată de Aura Urziceanu, continuată de Anca Parghel și cu un prezent vivace azi, al Luizei Zan sau al Nadiei Trohin”.
Alexandru Olteanu, după 12 ani în care a studiat pianul clasic, şi-a dorit să devină pianist concertist, însă a descoperit pasiunea pentru muzica improvizată, care l-a direcționat inevitabil spre jazz. În 2012, a obţinut premiul pentru cel mai bun pianist la Festivalul Studențesc de Jazz de la Târgu Mureș, iar un an mai târziu, Marele premiu la Festivalul de Jazz de la Sibiu, cu trio-ul Blue Train. Alexandru Olteanu este cunoscut și ca fost pianist al trupei bossa / jazz, Breeze, al cărui talent înnăscut pentru pian și modul în care simte muzica pe care o interpretează îl face să exceleze. A adunat mii de ore de studiu și acest lucru i-a permis să acceseze părțile subtile și profunde ale muzicii, libertatea improvizației.
Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag!