Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Târgu-Mureș: conferința “ Realizări şi perspective în domeniul pedagogiei muzeale în muzeele cu specific de ştiinţe ale naturii din România”

3 ianuarie @ 06:51 EET

Realizări şi perspective în domeniul pedagogiei muzeale în muzeele cu specific de ştiinţe ale naturii din România

afisPM2013a

Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș organizează, în perioada 5 – 7 noiembrie 2013, ediția a II-a Conferinței naționale de pedagogie muzeală Realizări şi perspective în domeniul pedagogiei muzeale în muzeele cu specific de ştiinţe ale naturii din România”.

Manifestarea va avea loc în Sala de activități de pedagogie muzeală a Secției de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș din Târgu-Mureș, str. Horea nr. 24, cu începere din data de 6 noiembrie 2013, de la ora 10,00.

Sunt invitați consilieri din Ministerul Culturii, academicieni, cadre didactice de la Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureș, Universitatea „Hyperion” din Bucureşti, cercetători științifici și muzeografi de la instituții muzeale din România (Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București, Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea, Muzeul Brăilei, Muzeul Apelor „Mihai Băcescu” din Fălticeni), cadre didactice de la: Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureș, Colegiul Național „Unirea” din Târgu-Mureș, Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Târgu-Mureș, Școala Gimnazială nr. 7 din Târgu-Mureș, Școala Gimnazială Șincai , cadre didacticei din învățământul preșcolar (Grădinița „Paradisul Copilăriei” din Târgu-Mureș și Grădiniţa cu Program Prelungit „Arlecchino” din Târgu-Mureş), precum și parteneri de la Asociaţia Umanitară „Pentru un zâmbet de copil” din Târgu-Mureş, Societatea de Micologie ,,Málnássy Lászlό” din Târgu-Mureş și Asociația Grupul Milvus din Târgu-Mureș

program_invitatie2013_v10_Page_2

Programul cuprinde susțineri de comunicări din domeniul pedagogiei muzeale, care vizează următoarele teme:

– valorificarea patrimoniului muzeal în funcție de programa școlară;

– asigurarea unei oferte educative alternative sau complementare celei realizate în instituțiile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și universitar;

– crearea unui cadru de activitate în care copiii și elevii să-și manifeste și să-și dezvolte creativitatea prin munca în echipă;

– potențarea competențelor și a capacităților teoretice și practice ale copiilor, elevilor și studenților;

– oferirea unei alternative de petrecere a timpului liber;

– modalități de atragere a unor noi categorii de public (persoanele în vârstă, persoanele cu dizabilități și persoanele din medii sociale defavorizate).

Comunicările prezentate vor fi publicate ulterior în revista de pedagogie muzeală a Muzeului Județean Mureș, Pedagogie muzeală, Științele Naturii II din 2014.

De asemenea, organizatorii au pregătit două momente inedite: lansarea revistei de pedagogie muzeală a Muzeului Județean Mureș, Pedagogie muzeală, Științele Naturii I (prezintă: prof. univ. Iulian Boldea, decanul Facultății de Științe și Litere din cadrul Universității „Petru Maior” din Târgu-Mureș, prof. dr. Hadrian-Vasile Conțiu de la Colegiul National „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureș ), precum și o pauză interactivă, constând în:

Ateliere pedagogice demonstrative, desfășurate de O.N.G.-uri (Asociația Umanitară ,,Pentru un zâmbet de copil” din Târgu-Mureș, Societatea de Micologie ,,Málnássy Lászlό” din Târgu-Mureş, Asociația Grupul Milvus din Târgu-Mureș)invitați: elevii clasei a V-a B de la Colegiul National „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureș, coordonați de doamna prof. Simona Florea;

Stand de prezentare soft educațional – editura EDU.

Daniela Botoș

șef de secție

Details

Date:
3 ianuarie, 2025
Time:
06:51 EET
Event Category:
Event Tags: