- This event has passed.
București: colocviul „Starea și perspectivele învățământului superior artistic în România”, miercuri, 25 martie 2015, ora 17:30
2 ianuarie @ 21:23 EET
În cadrul expoziției Învățământul artistic bucureștean și arta românească după 1950 (curator Adrian Guță), Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC și Universitatea Națională de Arte din București continuă seria de conferințe tematice, colocvii și întâlniri cu artiști prin colocviul „Starea și perspectivele învățământului superior artistic în România”, care va avea locmiercuri, 25 martie 2015, ora 17:30.
Colocviul reunește rectorii sau, după caz, decanii Universitățiilor de Artă din România, bucurându-se de participarea Prof. Cătălin Bălescu, Rectorul Universității Naționale de Arte din București; Prof. Radu Solovăstru, Rectorul Universității de Arte și Design din Cluj-Napoca; Prof. Atena Simionescu, Rectorul Universității de Arte „George Enescu” din Iași; Conf. Vica-Tila Adorian, Decanul Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara; Prof. Ruxandra Demetrescu, Director al Școlii Doctorale și fost Rector al Universității Naționale de Arte din București și Prof. Daniela Constantin, Director de Departament în cadrul Facultății de Arte și Design al Universității de Vest din Timișoara.
Moderator: Călin Dan, Director General MNAC.
În continuarea discuțiilor, Universitatea Națională de Arte din București și Crama Oprișor prezintă colecția de vinuri realizată cu ocazia aniversării a 150 de ani de existență a Școlii Naționale de Belle Arte. Ediția limitată de artă și vin este formată din 150 de sticle. Colecția este realizată în 50 de cutii a câte 3 sticle fiecare.
Reproducerile de pe etichete sunt după lucrări ce aparțin Muzeului Universității Naționale de Arte București, indicând cele trei mari direcții ce au stat la baza fondării acestei importante instituții de cultură românești – desenul, pictura și sculptura:
Gheorghe Ioanid – “Studiu de nud”, 1864
Dimitrie Serafim – “Portret de femeie”, 1878
Carol Storck – “Portretul lui Theodor Aman”, 1892
Ideea existenței unui astfel de proiect de artă și vin, într-un moment aniversar important, se dorește a fi un prim pas în parteneriatul dintre Universitatea Națională de Arte din București și Crama Oprișor. Beneficiile obținute în urma vânzării celor 50 de cutii se vor întoarce, în totalitate, către studenții și absolvenții Universității, ca perspectivă a valorilor ce vor crește, dar și ca recunoaștere a rolului educației și formării artistice într-o astfel de instituție de cultură națională.
Vinul este un cupaj roșu sec din recolta anului 2012. Acest vin-eveniment se dezvăluie prin aroma intensă şi plăcută ce îmbină cireșele negre cu prunele uscate și ciocolata neagră. După ce ochiul contemplă rubiniul închis al culorii, descoperim un vin puternic, echilibrat, cu tanini bine copți și integrați într-o structură elegantă în care condimentele din Shiraz se împletesc armonios cu finețea Pinotului Noir, catifelarea Merlotului și forța Cabernetului Sauvignon, toate cele 4 soiuri fiind folosite pentru crearea acestui vin.
Intrarea este liberă. Se asigură accesul cu automobilul propriu și / sau cu taximetre.
Copyright © MNAC
__________________________________________
MNAC Central
Muzeul Național de Artă Contemporană
Palatul Parlamentului, Aripa E4
Str. Izvor 2-4, 050563 București (RO)
Acces prin Calea 13 Septembrie, Poarta B3
Miercuri – Duminică, 10h – 18h
T/ 021 318 91 37, F/ 021 318 91 38
info@mnac.ro