Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Arad: Vernisaj Tabăra de pictură de la Bata

31 mai @ 01:21 EET

afis_BATA

Muzeul de arta ARAD (str. Gh. Popa, 2-4, etaj 2)

Vernisaj: joi, 31 august, ora 20.00

Organizator: Centrul Cultural al judetului Arad
Coordonator: dr. Adrian Sandu – artist vizual

Tabăra de pictură de la Bata s-a constituit ca un eveniment de tip anual şi şi-a propus prin artiştii pe care îi invită/promovează, să devină unul dintre cele mai importante simpozioane de artă organizate în vestul ţării.

În acest sens, ideea simpozionului de la Bata porneşte de la principiul unităţii prin diversitate, sau cu alte cuvinte multitudinea stilistică a artiştilor invitaţi interferează pozitiv cu cadrul natural ideal, transformând-ul într-un spaţiu de creaţie comun.

Un prim argument al acestui proiect organizat şi finanţat de către Centrul Cultural judeţean Arad se constituie în posibila întâlnire dintre unii artişti români şi străini sau a unor artişti români din diverse colţuri ale României, a schimbului de idei şi tehnici – caracteristici esenţiale ale unui simpozion de artă, al doi-lea argument îl constituie organizarea unei expoziţii de grup, găzduite de Secţia de Artă a Complexului Muzeal din Arad, eveniment urmat de editarea şi tipărirea unui catalog al taberei. În final, producţia plastică realizată cu prilejul fiecărei ediţii întregeşte şi completează colecţia patrimoniului cultural al Centrului Cultural judeţean din Arad.

Acest eveniment de tip anual nu se înscrie în categoria acţiunilor ce se derulează în virtutea unei tematici impuse, deci artiştii invitaţi sunt liberi sa aleagă orice subiect doresc, cum ar fi unul de genul celui pe care deja l-au inclus în cadrul demersului artistic personal.

Din punct de vedere tehnic, această tabără deşi poartă denumirea de tabără de pictură, rămâne deschisă oricăror tehnici de pictură sau grafică ce includ drept suport pânza de pictură, lemnul, hârtia/cartonul etc.

dr. Adrian Sandu – artist vizual


Adelina Stoenescu,

Departamentul de Relatii Publice a
Complexului Muzeal Arad

office: +40 257 281 847
pr@museumarad.ro
www.museumarad.ro
http://www.facebook.com/complexul.muzealarad
Complexul Muzeal Arad
este membru fondator al
Retelei Nationale a Muzeelor din Romania

www.muzee.org

Detalii

Dată:
31 mai, 2024
Oră:
01:21 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment: