Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Bacău: recitalul cameral susţinut de Duo „Passioni”, duminică, 26 iulie 2015, ora 17.00

25 mai @ 20:31 EEST

Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău în parteneriat cu Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău vă invită la recitalul cameral susţinut de Duo „Passioni” Monica Secondini (pian), Mariangela Di Giamberardino (soprană) – Italia, care va avea loc duminică, 26 iulie 2015, ora 17.00, la Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău.

În program:

G. Verdi : Deh, pietoso oh Addolorata; Perduta ho la pace

R. Wagner – Meine ruh ist hin

F. Schubert- Gretchen am spinnrade

E. P. Tosti – Sogno; Vorrei; Quand’io ti guardo; A Vucchella

Cântece tradiţionale napoletane: Dicitencello vuie; Passione

 

Monica Secondini s-a născut la Roma, este absolventă a conservatorului „O Respighi” din Latina. Se perfecţionează la „Academia Santa Cecilia” din Roma la clasa prof. Michele Campanella. Ulterior studiază la Padova scriitura muzicală Braille pentru nevăzatori şi apoi muzicoterapia la Verona. Predă pian la secţia pentru nevăzători a „Conservatorului Santa Cecilia” din Roma. Desfăşoară o bogată activitate în domeniu, fiind invitată să facă parte din jurii la examenele de solfegiu şi armonie pentru nevăzători.

Organizează festivaluri şi concursuri internaţionale.

Colaborează cu Ministerul Culturii, Ministerul de Interne şi cu Institutul Goethe din Roma în calitate de artist şi de organizator de manifestări.

Este preşedintă a asociaţiei şi a şcolii private Tuttomusica.

Mariangela Di Giamberardino predă canto la Conservatorul Alfredo Casella din L’Aquila. Este câştigătoarea premiilor „ Mario Del Monaco” şi „Giacomo Lauri Volpi”. Debutează în teatru în rolul Nedda din „Paiaţe” de R. Leoncavallo şi apoi în rolul Floriei Tosca. În repertoriul sopranei se înscriu roluri din operele: „Aida”, „ Don Carlos”, „Boema” , „Cavalleria Rusticana”, „ Un secret important” şi „Aventurile lui Pinocchio”.

Cu ocazia jubileului din 2000 a fost selecţionată ca solistă în „Passio et Resurrectio” de Sergio Rendine, în regia lui M. Dones. În 2001, la Centenarul Verdi a cântat cu orchestra Filarmonicii Abruzzese dirijată de M.V. Antonellini.

A fost invitată să concerteze în „Stabat mater” de G.B. Pergolesi, cu ocazia inaugurării catedralei „Dives in Misericordia” de către Papa Ioan Paul al II-lea.

Protagonistă în „La Figlia di Iorio” de Franchetti la centenarul piesei omonime a lui G.D’Annunzio. Mare succes în „Tosca” de G. Puccini la festivalul „Estate Romana”, unde în afara rolului de protagonistă, a asigurat şi regia spectacolului. În 2010 a fost directorul artistic al stagiunii de concerte de la Auditoriul „Tito Brandsma” din Roma.

În 2013 a susţinut un concert la Potenza în onoarea preşedintelui italian Giorgio Napolitano şi un recital puccinian pentru ambasada italiană din Muntenegru.

În această perioadă va desfăşura un turneu artistic în România, Germania şi Turcia.

Vă aşteptăm cu drag!

Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău

Str. Crângului, Nr.18

Tel: 0040234 545515

Fax :0040234 571083

Mobil:0040735 516108

E-mail: cc.apostu@gmail.com

Detalii

Dată:
25 mai, 2024
Oră:
20:31 EEST
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment: