Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bacău: EXPONATUL LUNII IUNIE la Vivariu: Kribensis (Pelvicachromis pulcher)

6 iunie, 2023 - 30 iunie, 2023

EXPONATUL LUNII IUNIE 2023 LA VIVARIU ESTE:
Kribensis (Pelvicachromis pulcher
Pelvicachromis pulcher este originar din sudul Nigeriei și din zonele de coastă ale Camerunului, unde populează ape calde (24 – 26 °C ), acide până la neutre (pH 5,6 – 6,2).
Populațiile de P. pulcher apar și în afara zonei sale naturale în Hawaii și SUA, ca un rezultat secundar al comerțului cu pești ornamentali.
În natură, este prezent în ape calme, cu vegetație bogată, la adâncimi mici. Unele populații au fost întâlnite și în apă salmastră.
În sălbăticie, masculul P. pulcher crește până la o lungime maximă de aproximativ 12,5 cm și o greutate maximă de 9,5 g. Femelele sunt mai mici, atingând o lungime maximă de 8,1 cm și o greutate maximă de 9,4 g. Ambele sexe au o dungă longitudinală întunecată care merge de la înotătoarea caudală până la gură și abdomenul roz până la roșu, a cărei intensitate se modifică în timpul curtării și reproducerii.
Dacă ciclidele Kribensis sunt menținute într-un habitat adecvat și sunt îngrijite corect, pot trăi până la 5 ani.
Este important de menționat că ciclidele Kribensis sunt teritoriali și ciupesc de înotătoare peștii care se mișcă mai lent, de aceea trebuie să avem mare grijă ce specii vom introduce în acvariu cu ei.

Organizer

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Ion Borcea” Bacău

Venue

Vivariu – Complexul Muzeal de Științele Naturii “Ion Borcea” Bacău
Str. Popa Șapcă nr. 3
Bacău, Bacău 600026 Romania
+ Google Map