Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Bacău: EXPONATUL LUNII SEPTEMBRIE 2022 la Vivariu: PORUMBELUL CREŢ (Columba livia f. domestica)

1 septembrie, 2022 - 30 septembrie, 2022

EXPONATUL LUNII SEPTEMBRIE la Vivariu este:
PORUMBELUL CREŢ (Columba livia f. domestica)
Porumbeii creţi cunoscuţi şi sub denumirea de frizaţi, sunt o rasă de frumusețe, caracterizaţi prin structura particulară a penelor ce acoperă aripile – răsucite ca un tirbuşon. Această formă a penelor ia naştere prin creşterea neuniformă a rahisului, pana se răsuceşte făcând două sau trei ture de spiră. La această rasă corpul este ţinut puţin orizontal, cu statura joasă, puţin mai mare decât majoritatea raselor de ornament, având aripile și coada mai mari. La varietăţile moţate, moţul trebuie să aibă formă de scoică, poziţionat sus în spatele capului, ridicat şi plin de pene. Picioarele sunt scurte şi puternice cu încălţătură de 5-6 cm lungime, bogată şi cu formă de arc. Penele trebuie să fie bine definite prin încreţituri sau bucle.
Porumbeii creţi îşi au originea în Orient, probabil în India, de unde au fost aduşi în Europa fiind crescuţi din 1600. În România sunt crescute mai multe varietăţi ale acestei rase: creţ unguresc, creţ francez şi creţ englez.

Detalii

Începe:
1 septembrie, 2022
Se termină:
30 septembrie, 2022
Categorii Eveniment:
,
Site web:
https://www.facebook.com/complexulmuzealionborceabacau/posts/pfbid0V2pSL4zE5cvrsqCkx9bb948nfBnw255LqPcdp1fBBsL6eBxSD65ygWPdrthinofJl

Organizator

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Ion Borcea” Bacău

Loc de desfășurare

Vivariu – Complexul Muzeal de Științele Naturii “Ion Borcea” Bacău
Str. Popa Șapcă nr. 3
Bacău, Bacău 600026 Romania
+ Hartă Google