Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Baia Mare: Expoziție temporară despre elemente de harnașament din epoca medievală, la Bastionul Măcelarilor, 5-26 octombrie 2022

5 octombrie, 2022 - 26 octombrie, 2022

Expoziție temporară despre elemente de harnașament din epoca medievală, la Bastionul Măcelarilor
Vă invităm să vizitați expoziția desfășurată la Bastionul Măcelarilor (Piața Izvoare, nr. 1) în perioada 5-26 octombrie 2022.
Vor fi expuse piese de harnașament datate în secolele XVII-XVIII, ce aparțin Colecției vechi a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie, Maramureș. Această colecție a fost constituită de-a lungul secolului XIX și stă la baza formării Muzeului Orășenesc Baia Mare, înființat în 1904, ca mai apoi să facă parte dintre colecțiile muzeului actual.
Piesele expuse au legătură cu activitatea breslelor: curelarilor, șelarilor, fierarilor și armurierilor. Sunt expuse sigilii de breaslă, pinteni, zăbale, potcoave, șei de cal și scărițe de șa. Toate acestea constituie elemente de nelipsit în utilizarea cailor în perioada medievală. Calul, în decursul secolelor XII – XVIII era o prezență extrem de utilă atât în muncile agricole, cât și în transport, dar și în bătăliile și conflictele existente. Activitatea meșterilor fierari și armurieri este strâns legată de relația cal și călăreț și elementele ce asigură această conexiune specifică epocii medievale și prezente în această expoziție. Acest eveniment este realizat de muzeograf dr. Sorana Mișca.
Vă așteptăm cu drag să vizitați expoziția la Bastionul Măcelarilor (Piața Izvoare, nr. 1), costul biletelor este de 4 lei pentru adulți și 2 lei pentru copii și studenți.

Detalii

Începe:
5 octombrie, 2022
Se termină:
26 octombrie, 2022
Categorie Eveniment:
Site web:
https://www.facebook.com/maramures.muzeu/posts/pfbid0R3kPTa7YbCRnea7GLhNqNRkDbcvpYbyvjAD53YQsu9wmNxSEpmDjTpnLgz31cArdl

Organizator

Muzeul de Istorie și Arheologie Maramureș – Baia Mare
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Bastionul Măcelarilor – Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș
Piaţa Izvoare nr. 1
Baia Mare, Maramureş Romania
+ Hartă Google