Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bârlad: Muzeul „Vasile Parvan” are deosebita plăcere de a organiza o nouă ediție a Sesiunii de Comunicări Științifice.

19 mai, 2023 - 20 mai, 2023

SESIUNEA INTERNAȚIONALĂ DE COMUNICĂRI ȘTIINȚIFICE
Ediția a XVIII-a, 19-20 mai 2023
Muzeul „Vasile Parvan” are deosebita plăcere de a organiza, așa cum o face de foarte mulți ani, o nouă ediție a Sesiunii de Comunicări Științifice. Timp de două zile, în intervalul
19 -20 mai, specialiști din țară și Republica Moldova vor prezenta și dezbate problematici legate de preocupările și realizările din domeniile lor de cercetare. Astfel, la Secția de arheologie-istorie organizatorii propun două teme: pentru secțiunea preistorie, tema: Noi contribuții în cercetarea preistoriei, iar pentru perioada primului mileniu creștin, tema: Arheologia mileniului I d. Cr., la est și vest de Prut. Departamentul astronomie propune tema: Popularizarea Astronomiei în Planetarii şi Observatoare Astronomice. Secţia memorialistică ne invită la dezbaterea cu tema: Incursiuni în memorialistica românească (III), iar cea de artă, aflată la cea de-a doua ediție, ne propune tema Colecții și colecționari de artă din România. În acest an vom adăuga o nouă secțiune, respectiv cea conservare – restaurare.
Deschiderea sesiunii va avea loc, la sediul central al muzeului, vineri 19 mai, ora 10.30, sala „Vasile Palade”, prilej cu care vor fi lansate și trei reviste ale muzeului, respectiv Acta Musei Tutovensis – Istorie veche și arheologie nr. XIX, Acta Musei Tutovensis – Memorialistică, nr. VIII și revista Perseus, nr. XII.
Între orele 11.00 – 13.30 și 16.00-18.00 se vor derula, în sălile de la sediul central al muzeului, lucrările sesiunii, pe secțiuni.
Ziua de 19 mai va continua cu un alt eveniment major, la ora 19.45 vom vernisa expoziția de grafică organizată sub genericul GRAFIKON, în care vor expune profesori de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași. Seara se va încheia cu un concert de muzică clasică susținut de cunoscutul pianist Horia Mihail, în cadrul turneului Pianul călător.
Evenimentul va avea loc începând cu ora 20.30 la Pavilionul expozițional „Marcel Guguianu”.
În ziua de sâmbătă, 20 mai, începând cu ora 10.00 vor continua lucrările pe secțiuni, din cadrul Sesiunii Internaționale de Comunicări Științifice.
Ne dorim ca oferta noastră să prezinte interes, astfel încât publicul iubitor de cultură, știință și frumos să fie alături de noi și invitații noștri.
Parteneri media: media TRUST Romania; Jurnal FM, Media TV, Bârlad Online, Vremea Nouă, Bârlad Value Center.
Director,
dr. Mircea Mamalaucă

Organizer

Muzeul „Vasile Pârvan” – Bârlad
View Organizer Website

Venue

Muzeul „Vasile Pârvan” – Bârlad
Str. Vasile Pârvan nr. 1
Bârlad, Vaslui 731050 Romania
+ Google Map
View Venue Website