Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bistrița: expoziţia Din ateliere no. 1

14 iunie, 2023 - 30 iunie, 2023

Pe simezele Complexului Muzeal din Bistrița, este organizată prima expoziție din seria „Din ateliere” recomandată și curatoriată de GHENESCO, a artistului Eduard Stoica, absolvent al Secției de Artă Sacră a Facultății de Teologie Ortodoxă, a Universității Babeș-Bolyai, membru al UAP-filiala Cluj și colaborator permanent al Asociației în devenire Centrul de Creație și Cercetare Continuă „Sfântul Evanghelist Luca” din cadrul facultății. Memento-ul imagistic „Din ateliere” se constituie ca o nobilă necesitate de a-mi împlini în continuare dorința firească a susținerii artiștilor dedicați total artei.
Eduard Stoica văzut de mine este o certitudine a spiritului contemplativ preocupat, afectat, revoltat, nostalgic, cercetând, iscodind și așezând prin infinitele atingeri ale penelului mereu înnoite simbioze ale cerului cu pământul. Gestul lui Eduard Stoica este de fiecare dată o urzeală a miracolului copilăriei mature instrumentând cu naturalețe oscilația dintre rezolvarea plastică impresionistă și cea expresionistă. Discursul său ideatic este un program etic al unui militant pentru armonia umanității constituindu-se lucrare cu lucrare ca stare inefabilă printr-o elaborare responsabilă și conștientă, păstrând nealterată o nuanță a înălțimii în exprimarea spiritului înnoit. Viața noastră de artiști este cel mai înălțător proiect umbrit în lumina providenței, iar secretul tăinuit rămâne recuperarea copilăriei din noi, în permanenta căutare a arhipelagului unde ne întâlnim unii cu alții într-un repaus al împărtășirii sentimentelor pictate și așezate unele lângă altele pe un perete. Rodul acestui melanj al complementarității extreme uneori, conferă publicului o perspectivă fascinantă a reverberației produsă de incidența conceptelor interferate care ne induc dorința de a recompune un nou discurs vizual a cărui pertinență și afinitate constă în cercetarea comună a nuanței spirituale, a unei posibile umanități salvate din ermetismul și uniformismul generat de inteligența artificială.
Vă invităm astfel miercuri, 14 iunie 2023, de la ora 16 la vernisarea expoziției „Din ateliere” pentru a susține împreună un moment artistic de excepție.
Inițiator proiect și curator Lect. Univ. Dr. Marius Dan Ghenescu
Vă așteptăm cu drag!

Details

Start:
14 iunie, 2023
End:
30 iunie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=766198271960018&set=a.215790273667490

Organizer

Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud
View Organizer Website

Venue

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
Str. General Grigore Bălan nr. 19
Bistrița, Bistrița-Năsăud 420016 Romania
+ Google Map
View Venue Website