Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bistrița: Expoziția LEGO Brickenburg la Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud în perioada 1 – 10 iunie 2023

1 iunie, 2023 - 10 iunie, 2023

Tradiționala expoziție a Asociației Brickenburg, cuprinzând construcții din elemente LEGO(R) și fotografii din curentul Toy Photo, organizată în colaborare cu Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, își așteaptă vizitatorii, începând cu data de 1 iunie, la sediul muzeului de pe B-dul General Grigore Bălan nr. 19.
Evenimentul, deschis pentru public în perioada 1 – 10 iunie, se adresează tuturor categoriilor de vârstă și aduce în atenția vizitatorilor construcții originale realizate din elemente LEGO(R) de membri ai Asociației Brickenburg din toată țara, modele oficiale impresionante prin dimensiuni sau vârstă din colecții private, precum și abordări vizuale ale fotografilor Mihai Mârza și Elena Puiu, în manieră Toy Photo, rezultate din întrepătrunderea universului fizic cu lumi imaginare.
Atelierul de construcție va fi prezent, astfel publicul de orice vârstă având posibilitatea ca pe parcursul vizitei să realizeze propriile lucrări din piese LEGO(R).
Ca de obicei, tematica expoziției este diversă, facilitând călătorii fantastice prin lumi imaginare realizate din celebrele cărămizi.
Cu o istorie de aproape un secol, bine-cunoscutele piese de plastic reușesc în continuare să fascineze copii și adulti prin infinitele modalități în care pot fi combinate. Într-o lume a jocurilor virtuale, a tabletelor, a consolelor și a nenumăratelor alte gadget-uri, este firească întrebarea de ce carămizile LEGO® pot să țină piept și să fie preferate.
Toy Photography este un domeniu de nișă al fotografiei artistice, care în ultimii ani a început să aibă o răspândire tot mai largă, adunând tot mai mulți practicanți și simpatizanți.Toy Photo presupune fotografierea jucăriilor, însă, spre deosebire de clasica fotografie comercială de produs, în acest domeniu jucăria este folosită ca pretext pentru crearea unei povești, a inițierii unei conversații vizuale cu privitorul sau pentru expunerea unei idei, fără legătură cu promovarea comercială.
Vă așteptăm cu drag!

Details

Start:
1 iunie, 2023
End:
10 iunie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo?fbid=759692552610590&set=a.215790273667490

Organizer

Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud
View Organizer Website

Venue

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
Str. General Grigore Bălan nr. 19
Bistrița, Bistrița-Năsăud 420016 Romania
+ Google Map
View Venue Website