Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Botoșani: O nouă expoziție a Memorialului Ipotești la Cinematograful „Unirea”

25 octombrie, 2023 @ 08:00 - 17 noiembrie, 2023 @ 17:00 EEST

O nouă expoziție a Memorialului Ipotești la Cinematograful „Unirea”

 

Colaborarea dintre Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” și Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani a vizat, în timp, domenii diverse: de la spectacole și expoziții la scrierea în comun de proiecte și schimburi de experiență, devenind un parteneriat reciproc avantajos.

Pe 15 iunie 2023, Memorialul Ipotești a vernisat în holul Cinematografului „Unirea” prima sa expoziție – un documentar foto al taberei de fotografie „Căutându-l pe Eminescu”. În aceeași zi instituțiile au propus și o proiecție: „Copyright poetic”  –  ultima înregistrare a lui Ion Caramitru  recitând  din Mihai Eminescu”.

În continuarea parteneriatului, începând cu data de 25 octombrie 2023, în holul Cinematografului „Unirea” Botoșani, Memorialul Ipotești prezintă publicului spectator expoziția NICHITA STĂNESCU ‒ 80. Realizată în 2013 din inițiativa Muzeului Național al Literaturii Române București, cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la naştere şi a 30 de ani de la moartea poetului, expoziția itinerantă a fost vernisată în cadrul evenimentului Nichita Stănescu – omul, portrete şi vieţi trăite organizat cu prilejul Zilelor Eminescu, ediția iunie 2013.

Donată Memorialului Ipotești grație parteneriatului între cele două instituții de cultură, expoziţia cuprinde manuscrise şi fotografii ale poetului Nichita Stănescu alături de prieteni, fiecare fotografie fiind însoţită de câte un poem reprezentativ, materiale documentare din arhiva Muzeul Național al Literaturii Române București şi din arhiva Dora Stănescu.

 

Comunicat de presă

 

Details

Start:
25 octombrie, 2023 @ 08:00 EEST
End:
17 noiembrie, 2023 @ 17:00 EEST
Event Category:

Organizer

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”
View Organizer Website