Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Brașov: expoziția „Firul de aur al tradiției”, Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, 21 iunie – 18 iulie 2024

21 iunie - 18 iulie

Muzeul de Etnografie Brașov, în colaborare cu Colecția etnografică Marius Matei, vă invită la vernisajul expoziției temporare „Firul de aur al tradiției”, care va avea loc vineri, 21 iunie 2024, la orele 18:00. Evenimentul se va desfășura la sediul Muzeului Civilizației Urbane a Brașovului, situat în Piața Sfatului nr. 15.
Această expoziție unică oferă o incursiune captivantă în universul tradițiilor românești, aducând în prim-plan piese de patrimoniu de o valoare inestimabilă, colecționate cu grijă și pasiune de Marius Matei. Vizitatorii vor avea ocazia să admire porturi tradiționale și alte artefacte care reflectă bogăția și diversitatea culturii noastre.
Colecția Etnografică Marius Matei, fondată în urmă cu 20 de ani de etnologul Marius Matei, continuă să încânte și să educe publicul prin bogăția sa de artefacte din Banatul de câmpie. Cu peste 3.500 de obiecte tradiționale, colecția include costume tradiționale, unelte și obiecte de uz casnic, reflectând viața și cultura comunităților din această regiune.
Printre piesele de rezistență prezente în expoziție se numără costumele tradiționale elaborate și bogat ornamentate, ce ilustrează diversitatea și creativitatea artistică a comunităților bănățene. Colecția nu este doar un muzeu al obiectelor, ci și un loc de educație culturală, unde vizitatorii pot învăța despre obiceiurile și meșteșugurile strămoșilor noștri.
„Prin această colecție, dorim să păstrăm vie memoria tradițiilor și obiceiurilor din Banatul de câmpie și să oferim publicului o experiență educativă și culturală unică,” a declarat Marius Matei. „Fiecare obiect din colecție spune o poveste, iar prin această poveste putem conecta generațiile actuale cu trecutul.”
Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului vă invită să descoperiți Colecția Etnografică Marius Matei, găzduită la mansarda muzeului din Piața Sfatului nr. 15. Această colecție deosebită este deschisă publicului în perioada 21 iunie – 18 iulie 2024 și poate fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 18:00.

Details

Start:
21 iunie
End:
18 iulie
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=1041729531286375&set=a.663154052477260

Organizers

Muzeul de Etnografie Brașov
Colecția etnografică Marius Matei

Venue

Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului
Piața Sfatului Nr. 15
Brașov, Brașov Romania
+ Google Map
Phone
+40 (0)268 476 243
View Venue Website