Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Brașov: ”Fotografi brașoveni și ateliere lor” la Complexul Comercial Coresi

6 octombrie, 2022 - 31 decembrie, 2022

”Fotografi brașoveni și ateliere lor” la Complexul Comercial Coresi
Muzeul de Etnografie Brașov prezintă brașovenilor și turiștilor povestea fotografilor brașoveni din secolul al XIX-lea, în cadrul expoziției ”Fotografi brașoveni și ateliere lor” organizată la Complexul Comercial Coresi. Incursiunea în istoria începuturilor fotografiei brașovene, de la primii pictori convertiți la fotografie, până la fotografii profesioniști din perioada 1839-1918, se realizează prin expunerea unor reproduceri după fotografiile aflate în patrimoniul Muzeului de Etnografie Brașov și în colecția Arhivelor Naționale Brașov.
În cadrul expoziției, publicul poate afla detalii despre viața și activitatea celor mai importanți fotografi ai secolului al XIX-lea din Brașov: Leopold Adler și Carl Muschalek, care au imortalizat atât chipurile brașovenilor, cât și orașul în plină transformare, la cumpăna dintre secolele XIX-XX. De altfel, sunt plasați pe o scară a timpului toți fotografii consemnați până acum la Brașov, fie că erau călători (ambulanți), fie activau în cadrul atelierelor deschise în oraș.
Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului prezintă, de altfel, în expoziția permanentă, un atelier de fotograf de sfârșit de secol XIX, unde poate fi admirat, printre altele, și un aparat foto din lemn cu burduf și plăci din sticlă, ce a aparținut lui Carl Muschalek.
Expoziția ”Fotografi brașoveni și ateliere lor” va poposi la Complexul Comercial Coresi până în luna decembrie 2022.

Detalii

Începe:
6 octombrie, 2022
Se termină:
31 decembrie, 2022
Categorie Eveniment:
Site web:
https://www.facebook.com/etnobrasov/posts/pfbid035c3WYrCd4c2xqKb2WfGREtwDYw9jbS8NWE5bFg1cWba6qnJys38JQE1cHhLHRqAEl

Organizator

Muzeul de Etnografie Brașov
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Centrul comercial Coresi, Braşov
Str. Zaharia Stancu 1
Brașov, 500167 Romania
+ Hartă Google