Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: ACASĂ LA MOŞ CRĂCIUN – 9 – 22 decembrie 2013

20 mai @ 16:21 EET

ACASĂ LA MOŞ CRĂCIUN – 9 – 22 decembrie 2013

Timp de două săptămâni, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” va fi un spaţiu magic, dedicat familiei, încălzit de dragostea faţă de ceilalţi şi de spiritul sărbătorii magice, populat de personaje fabuloase, în care atât cei mici cât şi cei mari sunt prinşi în forfota pregătirilor pentru Marea Seară de Crăciun. Astfel, un colt al Muzeului Satului devine Acasă

la Moş Crăciun.

Spiriduşii Moşului sunt gata să vă conducă prin lumea de poveste în care cântecele şi colindele de Crăciun vor umple aerul cu optimism şi voie bună, amestecate cu miros de prăjituri şi turtă dulce. Arome calde de ceai, cafea şi ciocolată te vor îmbia in Bucătărioara Bunicii, te vor trage de nasul îngheţat de frig şi îţi vor dezmorţi mâinile şi picioarele.

N-o să mai aveţi nici un motiv să nu luaţi la rând atelierele de creaţie şi să nu vă puneţi pe treabă. Felicitări, cadouri, ornamente de brad, măşti şi podoabe populare, sorcove sunt gata să iasă din mâinile voastre şi să întregească spaţiul încărcat de spirit şi de valori autentice.

Moşul însuşi, oricât de ocupat ar fi în această perioadă, îşi va rupe din timp să se întâlnească, preţ de-o săptămână, cu cei mici care îl vor vizita, de mână cu mama, tata sau bunicii.

Pregătiţi-vă cele mai frumoase poezii şi cântecele, căci Moşului îi place să vă asculte şi să vă răsplătească pe măsura talentului! Dintr-un spaţiu de poveste nu vor lipsi… poveştile.

Personajele fabuloase vor coborî din basme şi se vor aşeza lângă voi, pe covor. Împreună cu ele, veţi putea aduce bucurie celor mai puţin fericiţi, cărora le veţi putea lăsa cadouri în marea cutie cu daruri, din care Moşul le va duce mai departe, sub brazii din şcoli speciale sau case de copii.

Roşu, auriu sau verde, culorile le alegeţi singuri! Fie ca să împachetaţi în ele cadouri pentru cei mici, care le aşteaptă altundeva decât acasă, fie ca să meşteriţi chiar voi obiecte în care să cuprindeţi toată dragostea lumii.

Dacă n-aţi avut vreme acasă sau dacă nu i-aţi ştiut adresa, veniţi cu plicurile colorate şi lăsaţi-vă dorinţele în Cutia de scrisori de la Poşta lui Moş Crăciun. Mesagerii Moşului îi vor duce toate plicurile cu dorinţe colorate, mai mici sau mai mari, şi-l vor ajuta pe Bătrânul cu barbă albă să vă lase sub brad tot ce meritaţi.

Ba chiar mai mult! Nu trebuie să fi fost cuminţi chiar tot anul, căci Moşul e blând şi iertător! Dar o faptă bună e bine să lăsaţi în Marea Carte a Faptelor Bune. Căci gesturile frumoase sunt cele mai de preţ, aici, Acasă la Moş Crăciun.

Casa Moşului îşi va deschide porţile pe 9 decembrie şi îşi aşteaptă vizitatorii între orele 09.00 şi 17.00 până pe 22 decembrie. În fiecare zi vor fi ateliere de creaţie, momente artistice, spectacole, concursuri şi multe alte surprize.

Mulţumim sponsorilor şi partenerilor:

Sponsor oficial: Apa Nova

Parteneri media: Europa FM, Sursa Zilei, Jurnalul Naţional, Agerpres,

Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Şapte Seri, TV City,

The Epoch Times, Calendar Evenimente, Onlinegallery, Autentici.ro

Parteneri: Straco, Electrolux, Iluminam, Primola, Editura Paideia

Conf. univ. dr. Paula Popoiu

Director General

Details

Date:
20 mai, 2024
Time:
16:21 EET
Event Category:
Event Tags: