Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Atelierele de creaţie şi educaţie muzeală Broderie din hârtie

31 mai @ 02:20 EET

Atelierele de creaţie şi educaţie muzeală Broderie din hârtie, în cadrul expoziției Haina îl face pe om. Șase secole de istorie vestimentară

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) inițiază seria de ateliere de creaţie şi educaţie muzeală derulate în expoziţia temporară Haina îl face pe om. Șase secole de istorie vestimentară, sub genericul Broderie din hârtie. Atelierele încep în data de 13 iunie 2014 și au loc la sediul MNIR, din Calea Victoriei nr. 12, București, în zilele de miercuri şi vineri, începând cu ora 13.00.

Atelierul debutează în expoziția temporară “Haina îl face pe om. Şase secole de istorie vestimentară”, care propune o incursiune în istoria vestimentară a spațiului românesc, în perioada cuprinsă între secolele XV – XX. În cadrul acesteia sunt prezentate veșminte laice și ecleziastice, costume, uniforme, dar și accesorii purtate de anumite catogorii sociale – nobilime, cler, negustori, diplomați, militari, funcționari, oameni de cultură și știință, artiști de renume, dar și simple doamne cochete și “gentelmani” din vremuri trecute.

Costumele prezentate în cadrul expoziției vor constitui o sursă de inspirație pentru micii ”designeri”, care vor crea broderii din hârtie, cu care vor realiza colaje pe materialele de lucru puse la dispoziție. Creațiile finale, realizate cu sprijinul desenatorului nostru artistic, doamna Simona Mateescu, vor putea fi păstrate de copii.

Pentru desfăşurarea în condiţii optime a atelierului, numărul de participanţi este cuprins între 10 (minim) şi 20 (maxim) de persoane. Taxa de participare este de 15 lei de persoană.

Înscrierile se fac cu două zile înainte, pe adresa de e-mail a Secţiei Relaţii cu Publicul, Compartimentul de Educaţie Muzeală: pr.mnir@gmail.com.

Vă aşteptăm cu drag!

_____________________________________________________________ _

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:

MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI

Secţia Relaţii cu Publicul

Tel. 021 – 315.82.07 / int. 1008, 1015; Fax 021 – 311.33.56; E-mail: pr.mnir@gmail.com

http://www.mnir.ro , http://www.facebook.com/pages/MNIR,

http://twitter.com/MNIR_, http://instagram.com/mnirpage

Detalii

Dată:
31 mai, 2024
Oră:
02:20 - 02:21 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment: