Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: comunicarea Cartografie istorică (I). Imagine, culoare și simbol

28 mai @ 04:54 EET

Print

Ca urmare a continuării activităților conectate la proiectul Peisajul arheologic. Perspective, istorie, evoluții, finanțat de AFCN, secțiunea Proiecte Culturale, sesiunea aprilie 2014, în data de 16.12.2014, ora 17, va avea loc comunicarea Cartografie istorică (I). Imagine, culoare și simbol, susținută de Ionela Crăciunescu și Mihai Ștefan Florea.

Evenimentul este organizat în cadrul CICSA (Centrul de Istorie Comparată a Societăților Antice) și va avea ca temă o scurtă introducere în lumea hărților, decriptarea elementelor ilustrative, decorative, cromatice, simbolice etc. Materialul pus în discuție face parte dintr-un lot de hărți din Depozitul de Cartografie al Muzeului Național de Istorie a României.

Este prima comunicare dintr-o serie ce urmează să trateze diverse teme legate de cartografia istorică și fondul de documente și hărți deținute de MNIR în cadrul depozitului dedicat acestora.

Nu va fi un eveniment monden, ci unul cu un public destul de restâns, de obicei studenți și câteva cadre didactice din Univ. București, Facultatea de Istorie, Geografie, Științe Sociale. Dar este deschis pentru toată lumea, singura condiție de participare este aceea de a ajunge până la sfârșitul expunerii.

Cu stimă,

Mihai Florea

MNIR

0757034089

Detalii

Dată:
28 mai, 2024
Oră:
04:54 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
, ,