Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Conferinţa Naţională de Conservare-Restaurare „Doina Darvaş”, a VIII-a ediţie

22 mai @ 11:39 EET

76875677a6d18aa377d1b994454e20a6

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită la deschiderea celei de-a 8-a ediţii a Conferinţei Naţionale de Conservare-Restaurare „Doina Darvaş”, cu tema Realităţi şi soluţii ale specialiştilor în domeniul conservării şi restaurării patrimoniului din România anului 2014, reunind specialişti în domeniul cercetării, conservării şi restaurării patrimoniului mobil şi imobil.

Conferinţa din acest an, cu acronimul CONScience 2014, se va desfăşura în perioada 4 – 6 noiembrie, între orele 10:00 – 18:00, respectiv 9:30 – 18:00 şi va avea ca subiecte: Cercetarea patrimoniului în vederea conservării şi restaurării,Conservarea, depozitarea şi expunerea patrimoniului mobil, Salvarea patrimoniului imobil din România la 50 de ani de la adoptarea Cartei de la Veneţia. Şi în acest an lucrările conferinţei vor fi publicate în Buletinul de conservare-restaurare RESTITUTIO, volumul VIII, ce va fi lansat la deschiderea evenimentului.

Specialişti din întreaga ţară, din centre de prim rang în domeniu (laboratoare muzeale de restaurare, universităţi, asociaţii sau laboratoare particulare de prestigiu) au încercat să răspundă cu prezentarea unor materiale ştiinţifice valoroase pe marginea temelor propuse spre a fi dezbătute pe parcursul conferinţei.

Afis-Muzeul-Satului

Cu această ocazie, va avea loc şi vernisajul a două expoziţii de profil. Este vorba de expoziţia RESTITUIRI, ce valorifică activitatea de conservare-restaurare a specialiştilor din Muzeul Satului şi de o expoziţie organizată sub egida Institutului Naţional al Patrimoniului şi a Uniunii Arhitecţilor din România din Fondul ”Timbrul Arhitecturii” 2014, RESTAURATORI ROMÂNI: ARHITECTUL HORIA TEODORU – 120 DE ANI DE LA NAŞTERE, aducând în actualitate bogata şi semnificativa activitate în domeniul protecţiei şi restaurării monumentelor istorice desfăşurată de Horia Teodoru, în calitate de membru al Serviciului Tehnic al Comisiunii Monumentelor Istorice (1927-1949). Vernisajul celor două expoziţii va avea loc marţi 4 noiembrie, începând cu ora 1100. http://horia-teodoru.ro

 

Detalii

Dată:
22 mai, 2024
Oră:
11:39 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
, ,