Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Conferința: Dar unde sunt zăpezile de altădată? O istorie a iernii în Europa

28 mai @ 05:05 EEST

Afis conferinta MNAR

Conferința Dar unde sunt zăpezile de altădată? O istorie a iernii în Europa

Muzeul Național de Artă al României, Agenția universitară a Francofoniei și Asociația secular-umanistă din România vă invită vineri, 25 septembrie 2015, orele 17.00, la conferința Dar unde sunt zăpezile de altădată? O istorie a iernii în Europa, susținută de istoricul și profesorul elvețian François Walter, în cadrul Bucharest Science Festival.

Conferința va avea loc la Muzeul Național de Artă al României, în foaierul Galeriei de Artă Europeană (Calea Victoriei nr. 49-53, București) și va avea ca tematică reprezentările artistice și culturale ale iernii.

În cadrul conferinței, domnul François Walter va aborda dintr-o perspectivă antropologică tematica schimbărilor climatice și va vorbi despre istoria iernii în imaginarul, reprezentările și în cultura europeană. Discursul va porni de la lucrarea vedetă Iarna de Pieter Brueghel cel Tânăr aflată în colecția Muzeului Național de Artă al României.

Cei interesați sunt așteptați să se înscrie în limita locurilor disponibile la adresa dana.georgescu@auf.org, precizând data și evenimentul la care doresc să asiste.

Toți participanții la conferință vor putea vizita gratuit Galeria de Artă Europeană în care sunt expuse și alte lucrări ale pictorului Pieter Brueghel cel Tânăr. Conferința va avea loc în limba franceză.

***

François Walter este istoric și profesor onorific al Universității din Geneva. Autor a 16 cărți și peste 180 de articole științifice, editor și coautor a 10 lucrări colective, aria sa de cercetare cuprinde orașele, raportarea la teritoriu, istoria peisajului, istoria riscurilor și catastrofelor, construcția de istoriografii naționale și producerea de identități sociale.

Bucharest Science Festival prezintă o serie de evenimente organizate de Asociaţia secular-umanistă din România și de Parentime în perioada 25 septembrie – 4 octombrie 2015 la București și în alte orașe din țară. Mai multe informații precum și programul complet al Festivalului se regăsesc pe site-ul www.bucharestsciencefestival.ro.

***

Contact-presă: Georgiana Rusu, Responsabil local de comunicare, Agenția universitară a Francofoniei, georgiana.rusu@auf.org, 0741 130 711.

Înscrieri: Dana Georgescu, Coordonator de proiect, Agenția universitară a Francofoniei, dana.georgescu@auf.org, 0745 025 316.

Va asteptam cu drag!
Veronica Leca
Referent comunicare
Muzeul National de Arta al Romaniei
Calea Victoriei 49-53
Tel. 021 313 30 30
www.mnar.arts.ro

Detalii

Dată:
28 mai, 2024
Oră:
05:05 EEST
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment: