Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: curs multidisciplinar “Duminica la muzeu” Evoluția costumului, reflectare a vieții cotidiene dintre secolele XVI-XIX

25 mai @ 19:59 EET

foto expo costume MNIR2014

Un nou curs multidisciplinar din cadrul programului Duminica la muzeu

Evoluția costumului, reflectare a vieții cotidiene dintre secolele XVI-XIX

 

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) are plăcerea de a invita publicul la cel de-al șaselea curs multidisciplinar din cadrul programului educativ Duminica la muzeu, duminică, 25 mai 2014, începând cu ora 11.00, la sediul muzeului, din Calea Victoriei nr. 12, București.

Tema întâlnirii din această duminică, cu durata de 90 de minute, este Evoluția costumului, reflectare a vieții cotidiene dintre secolele XVI-XIX. Prelegerea va fi susținută de doamna dr. Cristina Anton Manea, din cadrul secției de Istorie Medievală, Modernă și Contemporană a MNIR.

Veșmintele care au aparținut elitelor din societatea secolelor XVI-XIX, prin intermediul materialelor din care au fost realizate și prin maniera în care acestea au fost croite, sunt purtătoare de semnificație cu privire la schimbările sociale, culturale și economice ale acelor vremuri demult apuse.

Costumele poartă în sine pecetea timpului şi, implicit, o deosebită valoare istorică şi artistică, reprezentând mult mai mult decât simple piese vestimentare, ce reflectă moda vremurilor cărora le–au aparţinut. Din evoluţia lor, dar şi din importanţa pe care înaltele personalităţi o acordau pieselor şi accesoriilor vestimentare, transpar personalitatea, stilul şi, mai cu seamă, reperele sociale și economice din secolele trecute.

Programul „Duminica la muzeu“ este coordonat de prof. Daniela Niculescu, absolventă a „Facultăţii de limbi şi literaturi străine“, specializarea engleză – germană și se adresează atât elevilor cu vârsta cuprinsă între 9 – 18 ani, cât şi părinţilor lor.

Pentru fiecare participare se achiziţionează un bilet de acces în muzeu cu valoarea de 7 lei, de la Casa de bilete. Înscrierile se fac la dna. prof. Daniela Niculescu, la numărul de telefon 0731.252.834 sau pe adresa de e-mail a Secţiei Relaţii cu Publicul, pr.mnir@gmail.com.

Departamentul Relaţii Publice, Marketing Cultural, Educație Muzeală și Organizare Expoziții [PR Department]

MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI [NATIONAL HISTORY MUSEUM OF ROMANIA]
Calea Victoriei nr. 12, cod 030026, sector 3, Bucureşti, ROMÂNIA
[12 Calea Victoriei street, postal code 030026, district 3, Bucharest ROMANIA]
Tel. [Phone] + 40 21 – 315.82.07 / int. 1008, 1015

E-mail: pr.mnir@gmail.com, https://www.facebook.com/MNIRpage, http://twitter.com/MNIR_

Detalii

Dată:
25 mai, 2024
Oră:
19:59 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment: