Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Evenimente pentru public la finalul expozitiei Imagini din Marea Britanie 100 de ani de arta a peisajului din Colectia British Council

25 mai @ 20:04 EET

Evenimente pentru public la finalul

expozitiei Imagini din Marea Britanie

100 de ani de arta a peisajului din Colectia British Council

 

Muzeul National de Arta al Romaniei si British Council Romania au placerea sa va invite sa participati la o serie de evenimente care marcheaza finalul expozitiei Imagini din Marea Britanie. 100 de ani de arta a peisajului din Colectia British Council.

 

Evenimentele se vor desfasura astfel:

Vineri, 17 ianuarie, ora 17.30: Metamorfozele peisajului – atelier creativ pentru publicul tanar (18 – 35 ani);

Prin intermediul acestui atelier, publicul este invitat sa exploreze procesele de creatie prin care un loc este interiorizat, transformat in imagine subiectiva si apoi in peisaj-opera de arta, dar si metamorfozele prin care trece peisajul odata ce este perceput de privitor.

Sambata, 18 ianuarie, ora 17.00: Ruine, nostalgie, regasire. Tema ruinei in peisaj – conferinta sustinuta de Malina Contu, organizator al expozitiei si specialist in arta europeana;

Pornind de la o selectie de lucrari prezente in expoziţie, conferinta isi propune sa prezinte trei aspecte legate de reprezentarea ruinei: ruina trecutului, ruina razboiului si ruina industriala, din perspectiva receptiei si diseminării acesteia in mentalul colectiv.

Intrarea este gratuita, in limita locurilor disponibile, pe baza de programare la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro.

Maria Sfrijan

Sectia Educatie, Comunicare, Proiecte Culturale si Marketing

Muzeul National de Arta al Romaniei

Calea Victoriei 49-53, sector 1, Bucuresti

Tel. 021.314.81.19

www.mnar.arts.ro

www.facebook.com/National.Museum.Art.of.Romania

Detalii

Dată:
25 mai, 2024
Oră:
20:04 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
,