Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: miercuri, 17 septembrie 2014, concert A. G. Weinberger

29 mai @ 12:35 EET

afis_AGW

Concert A.G. Weinberger
Miercuri, 17 septembrie 2014, 19.30, în Curtea interioară
Muzeul Național al Țăranului Român

Muzeul Național al Țăranului Român vă invită miercuri, 17 septembrie 2014, la concertul lui A. G. Weinberger.

Evenimentul va avea loc la ora 19.30, în curtea interioară a MNȚR.

Vocalist, producător, lider de trupă și ambasador internațional al blues-ului, A. G. Weinberger este, fără îndoială, una dintre cele mai semnificative personalități a comunității românești de blues. Născut la Oradea, Weinberger și-a început cariera muzicală cântând rock, dar, după un timp, a înțeles că adevărata sa pasiune este muzica blues.

În 1986, a înființat, împreună cu Harry Tavitian (pian), Corneliu Stroe (baterie) și Cătălin Rotaru (chitară bas), prima formație de blues din România (Transylvanyan Blues Community). Fiind o formație care se opunea valorilor comuniste, muzica a atras un public numeros, care căuta să evadeze din realitatea socialistă specifică acelei perioade.

În 1991, a înființat prima formație proprie de blues, Weinberger Blues Machine, lansând albumul Good Morning Blues (1996), urmat, în anul următor, de Standard Weinberger. A atras atenția publicului internațional, în special, în Statele Unite, Germania și Israel, de unde a primit critici pozitive pentru sunetul underground.

A. G. Weinberger a cântat alături de interpreți ca Al Di Meola, John Mayall, Chick Corea și James „Blood” Ulmer, Leon Russell, Son Seals, Little Milton sau Hubert Sumlin Beside. În efortul de a promova muzica blues și mai departe, A. G. Weinberger a scris muzica pentru 17 piese de teatru, unele dintre ele fiind jucate la Teatrul Bulandra și la Teatrul Național din București.

A. G. Weinberger este „piesa de temelie‟ a bluesului românesc și, totodată, deschizător de drumuri in această direcție, pentru Europa de Est.

Vă așteptăm cu drag în 17 septembrie 2014, în curtea Muzeului Țăranului, să simțim energia electrizantă a blues-ului românesc.

 

Intrarea este liberă.

 

Partener: Clubul Țăranului

Parteneri media: Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Radio România București Fm, RFI, Zeppelin, Igloo, Arhitext, Arhitectura, Observator cultural, Cultura, BeWhere.ro, TV City, LiterNet.ro, HotNews.ro, webpr.ro, ziare.com, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, 24Fun, Port.ro, b365.ro, onlinegallery.ro, modernism.ro, www.ArtClue.net, www.artline.ro, www.artout.ro, www.artactmagazine.ro, www.decosieco.ro, www.daciccool.ro, www.inparc.ro, getlokal.ro, semnebune.ro, www.cooperativaurbana.ro, www.cooperativatraditionala.ro, www.gratuitor.ro, www.comunicatedepresa.ro, Terra Magazin, www.mediaiq.ro.

Detalii

Dată:
29 mai, 2024
Oră:
12:35 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
,