Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Muzeul de Artă Arad participă la evenimentul Art Safari București 2015, 13-17 mai

18 mai @ 03:44 EEST

MUZEUL DE ARTĂ ARAD

INVITAT LA ART SAFARI BUCHAREST 2015

Art Safari Bucharest este un eveniment anual destinat deopotrivă artei românești și regionale, cu accent pe evoluțiile sale contemporane, la care sunt invitate să expună galeriile de artă contemporană românești și internaționale, dar și muzee de artă din România

Catul Bogdan_Dupa-amiaza de vara_MUZEUL DE ARTA ARAD
Catul Bogdan_Dupa-amiaza de vara_MUZEUL DE ARTA ARAD

Art Safari Bucharest

13-17 mai 2015

Adresă: Clădirea Ciclop (Bulevardul General Gheorghe Magheru 6-8), Sector 1, București

Alte informaţii utile vizitatorilor pot fi găsite pe site-ul dedicat evenimentului artsafari.ro

 

Nicolae Tonitza_Doua surori_MUZEUL DE ARTA ARAD
Nicolae Tonitza_Doua surori_MUZEUL DE ARTA ARAD

Muzeul de Artă Arad participă, în calitate de invitat, alături de alte șapte muzee de artă (Baia Mare, Constanța, Craiova, Târgu Mureș, Pitești, Galați, Râmincu Sărat), la evenimentul Art Safari București 2015.

Art Safari București 2015 expune o panoramă a artei româneşti de patrimoniu şi contemporană, alături de o selecţie de artişti reprezentaţi de galerii internaţionale din Estul și Vestul Europei. Selecţia va cuprinde în jur de 50 de galerii şi instituţii culturale care vor prezenta lucrările a peste 300 de artişti. Cele două secțiuni, astfel oferă o colecție vastă de lucrări, inclusiv acelea ale artiștilor consacrați sau debutanți, împreună cu o serie de expoziții tematice organizate în parteneriat cu muzeele și instituțiile culturale din România.

Expozițiile muzeelor românești se vor concentra fie pe o perioadă anume, fie pe o tematică, cum ar fi Avangarda, Maeștrii Români Moderni și Social Realismul, iar instituțiile culturale vor aduce în atenția publicului programele lor create pentru a promova și susține arta.

”Subsumate conceptului expozițional Portretul: subiect/subiectivism (Sala Clio, 16-24 mai 2015) zece lucrări semnificative pentru evoluția colecția de artă, dar și pentru opera artiștilor selectați, reprezintă muzeul arădean. Vor fi expuse portrete semnate de Ion Andreescu, Nicolae Tonitza, Kimon Loghi, Octav Băncilă, Iosif Iser, Sabin Popp și figuri în peisaj pictate de Catul Bogdan, Samuel Mützner, Camil Ressu, Dumitru Ghiață. Accentul cade pe subiect, portretul este interpretarea lui subiectivă. Pe de altă parte, din contextul micro-expoziției se detașează lucrări cu poveste sau povești despre anumite personaje” – Adriana Pantazi, muzeograf la Complexul Muzeal Arad (Muzeul de artă).

12 mai 2015

Departamentul de Relaţii Publice a Complexului Muzeal Arad

Details

Date:
18 mai, 2024
Time:
03:44 EEST
Event Category:
Event Tags:
,