Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Programul de vizitare a expozițiilor Muzeului Național de Istorie a României

24 mai @ 10:52 EET

Programul de vizitare a expozițiilor Muzeului Național de Istorie a României

în perioada 11-19 decembrie 2013

 

Expoziția permanentă a Tezaurului Istoric din cadrul Muzeului Național de Istorie a României (MNIR) va fi închisă în perioada 11-18 decembrie 2013. Această situație temporară este impusă de desfășurarea lucrărilor de amenajare a expoziției-eveniment Aurul și argintul antic al României”. În intervalul de timp menționat, vizitarea colecției “Lapidarium – Copia Columnei lui Traian” și a expozițiilor temporare ale MNIR va fi gratuită.

În data de 19 decembrie 2013, muzeul va fi închis în întregime până la ora 18.00, când va avea loc v ernisajul expoziţiei Aurul și argintul antic al României”.

Podoabe dintr-un inventar funerar de la Tomis-Constanța Perioadă romană, secolul al III-lea p.Chr. Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa
Podoabe dintr-un inventar funerar de la Tomis-Constanța
Perioadă romană, secolul al III-lea p.Chr.
Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa

 

Aurul și argintul antic al României” reunește peste o mie de piese arheologice reprezentative, lucrate din aur şi argint, descoperite pe teritoriul României. Structura expoziţiei ilustrează, prin aceste obiecte de o deosebită valoare istorică, estetică şi simbolică, o perioadă de peste șase milenii, cuprinsă între Neo-Eneolitic şi Antichitatea Târzie (mileniul al V-lea a.Ch. – secolul al VII-lea p.Ch.).

La această inițiativă expozițională a MNIR s-au alăturat 31 de muzee din țară, fiecare dintre piesele ce urmează a fi expuse având o semnificație și o istorie proprie. Unele dintre obiectele incluse în tematica acestei manifestări se află în expoziţia Tezaur Istoric a MNIR şi, prin urmare, pot fi văzute doar la Bucureşti, altele sunt expuse în diferitele muzee de istorie şi arheologie din ţară, în timp ce o parte dintre acestea nu au mai fost prezentate publicului în trecut.

Expoziția temporară va fi deschisă la MNIR în perioada decembrie 2013 – martie 2014, iar apoi va fi itinerată prin cel puțin 12 orașe din România.

Departamentul Relaţii Publice, Marketing Cultural, Educație Muzeală și Organizare Expoziții [PR Department]

MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI [NATIONAL HISTORY MUSEUM OF ROMANIA]
Calea Victoriei nr. 12, cod 030026, sector 3, Bucureşti, ROMÂNIA
[12 Calea Victoriei street, postal code 030026, district 3, Bucharest ROMANIA]
Tel. [Phone] + 40 21 – 315.82.07 / int. 1008, 1015

E-mail: pr.mnir@gmail.com, https://www.facebook.com/MNIRpage, http://twitter.com/MNIR_

Detalii

Dată:
24 mai, 2024
Oră:
10:52 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
, ,