Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Recviem pentru Muzeu, Muzeul Național al Literaturii Române

28 mai @ 23:31 EET

9c8415f5-b157-490b-9a42-852d72d32daf

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate – ARCEN organizează, marți, 10 iunie, de la ora 19:30, în fața Muzeului Național al Literaturii Române- MNLR (Bdul. Dacia, nr. 12), evenimentul „Recviem pentru Muzeu”, în contextul în care existența insituției este pusă în pericol.
Prin acest eveniment, ARCEN ia atitudine față de decizia Consiliului General al Primăriei Municipiului București de a nu suplimenta bugetul MNLR, fapt ce va duce la evacuarea patrimoniului muzeal din imobilul actual. Întrucât Primăria Capitalei nu oferă o alternativă de relocare, MNLR riscă să fie desființat.
În cadrul evenimentului „Recviem pentru Muzeu” echipa ARCEN propune lectura publică a unor fragmente reprezentative din operele lui Eugen Ionescu, Emil Cioran, Mircea Eliade și Constantin Noica. Fragmentele care vor fi citite tratează problematica libertății, a adevărului, a curajului, a valorilor culturale, compunându-se într-un mesaj de care și autoritățile publice ar trebui să țină cont.
În finalul evenimentului, ARCEN va deschide o petiție adresată Consiliului General al Primăriei Municipiului București și Primarului General al Capitalei, Sorin Oprescu, prin care se va solicita luarea unei decizii privind plata chiriei restante pe care MNLR o datorează proprietarului de drept al imobilului până în data de 15 iunie 2014, stabilirea unui contract de închiriere între muzeu și proprietarul imobilului din b-dul Dacia nr.12 sau găsirea unui alt spațiu de funcționare pentru Muzeul Național al Literaturii Române care să respecte normele privind protecția patrimoniului muzeal, închiderea instituției fiind o soluție inacceptabilă.
ARCEN consideră decizia Consiliului General al Primăriei Municipiului București ca fiind un atac la patrimoniul cultural național, decizie care denotă indiferență și iresponsabilitate.

Detalii

Dată:
28 mai, 2024
Oră:
23:31 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
,