Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Sculpturi de Antoine Bourdelle in Colectia Simu

18 mai @ 03:12 EET

OPERA SUB CLAR DE … LUPA

Sculpturi de Antoine Bourdelle in Colectia Simu

la Muzeul Colectiilor de Arta

Colectia Elena si Anastase Simu, MCA
Colectia Elena si Anastase Simu, MCA

Muzeul National de Arta al Romaniei va invita duminica, 27 octombrie, ora 11.00 la programul Opera sub clar de… lupa: sculpturi de Antoine Bourdelle in Colectia Simu, desfasurat la Muzeul Colectiilor de Arta (Calea Victoriei nr. 111).

Se plateste doar biletul de intrare in muzeu (15 lei întreg, 7,5 lei redus) fara taxa de ghidaj obisnuita. Participarea se face doar pe bază de progamare la telefon la 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro pana vineri, 25 octombrie, ora 16.00.

Prezentarea se va concentra asupra creatiilor realizate de sculptorul francez Antoine Bourdelle , prezente in Colectia Elena si Anastase Simu, insa se vor face referiri si la alte sculpturi create de artisti influentati de Antoine Bourdelle. Programul Opera sub clar de … lupa isi propune sa ofere informatii despre istoria sculpturilor si despre autorul lor (ce reprezinta pentru istoria artei, cum se raporteaza sculpturile alese la ansamblul operei sale) in cadrul unei analize stricte a obiectelor (subiect, compozitie, simbolism).

Muzeul Colectiilor de Arta, unic in peisajul cultural romanesc, reuneste in spatiile unei cladiri de patrimoniu – Palatul Romanit – o serie de colectii valoroase de obiecte de arta dintre cele mai diferite, donate de-a lungul timpului de diversi colectionari, personalitati ale vietii culturale romanesti.

Detalii exista in comunicatul de presa atasat.

Va asteptam cu drag!

Maria Sfrijan

Sectia Educatie, Comunicare, Proiecte Culturale si Marketing
Muzeul National de Arta al Romaniei
Calea Victoriei 49-53
Sector 1, Bucuresti
Telefon: 021.313.30.30 int. 923 / 021.314.81.19
www.mnar.arts.ro
www.facebook.com/National.Museum.Art.of.Romania

Details

Date:
18 mai, 2024
Time:
03:12 EET
Event Category:
Event Tags:
, , ,