Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: vizita cu ghidaj gratuit in expozitia Podoabe din trecut: Paftale si bijuterii din colectiile MNAR

28 mai @ 03:28 EET

UN CEAS PENTRU ARTA in expozitia

Podoabe din trecut: Paftale si bijuterii din colectiile MNAR

Muzeul National de Arta al Romaniei va invita miercuri, 12 februarie, ora 17.00, la o vizita cu ghidaj gratuit in expozitia Podoabe din trecut: Paftale si bijuterii din colectiile MNAR, deschisa in Rotonda salii Auditorium (intrarea din strada Stirbei Voda nr. 1-3). Prezentarea este sustinuta de Carmen Tanasoiu, curatorul expozitiei, specialist in cadrul sectiei de Arta Veche Romaneasca.

Participarea se face numai pe baza de programare prin email la programari@art.museum.ro sau prin telefon la 021.314.81.19. Se plateste doar biletul de intrare in expozitie, fara taxa de ghidaj.

Expozitia Podoabe din trecut: Paftale si bijuterii din colectiile MNAR aduce in atentia publicului o selectie de aproximativ 80 de piese din patrimoniul Muzeului National de Arta al Romaniei care dateaza din secolele XVIII – XIX. Sunt incluse obiecte din argint, uneori aurite, lucrate intr-o diversitate de tehnici: turnare, ciocanire, ajurare, filigran. Acestea provin din ateliere grecesti, bulgaresti, cipriote, turcesti si romanesti. Paftalele sunt decorate cu sidef, perle, coral, sticla de diferite culori, pietre pretioase in monturi aplicate sau sunt lucrate in tehnica emailului policrom.

Maria Sfrijan

Sectia Educatie, Comunicare, Proiecte Culturale si Marketing

Muzeul National de Arta al Romaniei

Calea Victoriei 49-53, sector 1, Bucurest i

Tel. 021.314.81.19

www.mnar.arts.ro

www.facebook.com/National.Museum.Art.of.Romania

Detalii

Dată:
28 mai, 2024
Oră:
03:28 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
,