- This event has passed.
București: Noaptea Muzeelor la Muzeul Nicolae Minovici
19 mai, 2018 @ 18:00 - 20 mai, 2018 @ 00:30 EEST
Program de vizitare de Noaptea Muzeelor: 19 mai 2018, orele 18:00 – 00:30
Acces: gratuit
Adresă: Str. Dr. Nicolae Minovici nr. 1, sector 1
Site: http://muzeulbucurestiului.ro/muzeul-nicolae-minovici.html
Facebook: https://www.facebook.com/MuzeulNMinovici/
EVENIMENTE SPECIALE:
Teatrul MASCA: Spre Alba Iulia – 20:00 – 20:40, 21:00 – 21:40, 22:00 – 22:40
Spectacol Feerie nocturnă, cu Maria Chifu (fagot), Olga Podobinschi (pian), Mihaela Pletea (soprană), Radu Vâlcu (chitară) și Alexandra Poenaru (balerină) 21:00; 23:00
EXPOZIȚIA «VILA DR. NICOLAE MINOVICI» : RESTITUTIO
Colecția de artă populară a muzeului dr.Nicolae Minovici s-a întors «acasă» dion data de 18 octombrie 2017. Timp de un an de zile, o bună parte dintre obiectele colecțiilor au fost restaurate pentru a fi expuse publicului larg în același proiect expozițional gândit de donatorul lor în urmă cu mai bine de o sută de ani. Colecția de artă populară adunată de Nicolae Minovici poate fi considerată prima colecţie de artă populară, care a reprezentat toate regiunile ţării, prezentată uniform şi armonios într-un spaţiu special de expunere. Acest fapt face din muzeul doctorului Minovici, primul muzeu bucureştean de artă populară.
EXPOZIȚIA ȘTIINȚĂ ȘI ETNICITATE. CERCETAREA ANTROPOLOGICĂ ÎN ROMÂNIA ANILOR ’30
Această expoziție prezintă pentru prima dată publicului aspecte legate de cercetarea antropologică din România din anii 1930. Pe lângă materialele culese de antropologii români ai perioadei respective, precum Francisc Rainer, Olga Necrasov, O.C. Lecca, Ion Chelcea și Iordache Făcăoaru, expoziția include cercetarea făcută de către cercetătorii austrieci Josef Weninger, Margarete Weninger, Eberhard Geyer, Dora Maria Könner, Robert Routil și Albert Harrasser în satul șvăbesc Marienfeld (Teremia Mare) din Banat, în anii 1933 și 1934. Muzeul de Istorie Naturală din Viena a pus la dispoziție acest material și este pentru prima dată când cercetarea este prezentată publicului din România.
Parteneri ai evenimentului:
Teatrul MASCA
Organizatorii expoziției ȘTIINȚĂ ȘI ETNICITATE. CERCETAREA ANTROPOLOGICĂ ÎN ROMÂNIA ANILOR ’30: profesorii Marius Turda (Oxford), Maria Techler-Nicola (Viena), Adrian Majuru (București). Expoziția reprezintă colaborarea dintre următoarele instituții: Muzeul Municipiului București, Naturhistorisches Museum Wien, Austria; Centre for Medical Humanities, Oxford Brookes University, UK; University of Oxford, UK; Arts & Humanities Research Council, UK.
Noaptea Europeană a Muzeelor a ajuns în acest an la Ediția a XIV-a. Evenimentul este inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, iar în țara noastră este coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România.
Detalii despre evenimentul la nivel național aici: http://noapteamuzeelor.ro
Muzeul Municipiului București participă și la această ediție, invitând publicul la cele opt muzee din componența sa care își întâmpină vizitatorii în nocturnă.
Accesul este gratuit cu ocazia Nopții Muzeelor din 19 mai 2018, începând cu ora 18.00. Muzeul Municipiului Bucureşti reprezintă un complex muzeal amplu, de importanță națională, cu un patrimoniu diversificat şi numeros, reprezentativ pentru dezvoltarea oraşului Bucureşti.
Mai multe detalii:
E-mail: relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro
Eveniment organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Muzeul Municipiului București.