- This event has passed.
București: Noaptea Muzeelor la Muzeul Storck
19 mai, 2018 @ 18:00 - 20 mai, 2018 @ 01:30 EEST
Program de vizitare de Noaptea Muzeelor: 19 mai 2018, orele 18:00 – 01:30
Acces: gratuit
Adresă: Str. Vasile Alecsandri nr. 16, sector 1
Site: http://muzeulbucurestiului.ro/muzeul-stork.html
Facebook: https://www.facebook.com/MuzeulStorck/
EVENIMENT SPECIAL:
Prezentare film documentar Casa Storck, realizat de Casa de Producție Aromânii pentru Muzeul Municipiului București
MUZEUL FREDERIC STORCK ȘI CECILIA CUȚESCU-STORCK
Muzeul vă introduce în povestea unei apreciate familii de artişti, a cărei istorie a început în secolul al XIX-lea cu sculptorul român de origine germană Karl Storck. Acesta a fost primul profesor de sculptură la Şcoala de Belle-Arte înfiinţată la Bucureşti în 1864 şi autorul primei sculpturi monumentale care se păstrează în București, Spătarul Mihail Cantacuzino. Povestea dinastiei artistice a continuat cu fiii lui Karl Storck, Carol şi Frederic.
Muzeul este amenajat în fosta reședință a sculptorului Frederic Storck și a soției acestuia, pictorița Cecilia Cuțescu-Storck – o clădire realizată între anii 1911 și 1913 în stil anglo-normand. Amprenta celor doi artiști este vizibilă prin elementele arhitecturale exterioare, precum terasele romantice, coloanele și capitelurile curţii, și culoarea ieșită din comun a casei, roșu pompeian, care subliniază preferințele clasice ale propietarilor și dragostea lor pentru vechile civilizații.
Patrimoniul muzeului constituie donația făcută în octombrie 1951 de către Cecilia Cuțescu Storck și de fiicele acesteia – Gabriela Florica Storck și Cecilia Frederica Storck Botez. Colecția cuprinde lucrări de sculptură, pictură, desene în tuș și cărbune, pasteluri, acuarele și guașe, plachete și medalii lucrate în bronz, monede antice, icoane.
Parteneri ai evenimentului:
Casa de Producție Aromânii
Noaptea Europeană a Muzeelor a ajuns în acest an la Ediția a XIV-a. Evenimentul este inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, iar în țara noastră este coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România.
Detalii despre evenimentul la nivel național aici: http://noapteamuzeelor.ro
Muzeul Municipiului București participă și la această ediție, invitând publicul la cele opt muzee din componența sa care își întâmpină vizitatorii în nocturnă.
Accesul este gratuit cu ocazia Nopții Muzeelor din 19 mai 2018, începând cu ora 18.00. Muzeul Municipiului Bucureşti reprezintă un complex muzeal amplu, de importanță națională, cu un patrimoniu diversificat şi numeros, reprezentativ pentru dezvoltarea oraşului Bucureşti.
Mai multe detalii:
E-mail: relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro
Eveniment organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Muzeul Municipiului București.