- This event has passed.
București: Tur ghidat la Casa Memorială „Anton Pann” sâmbătă, 29 februarie 2020, 10.00 – 11.00
29 februarie, 2020
Pentru că se apropie primăvara și casa lui Anton Pann este inundată de copii, povestea va porni de la Nastratin Hogea, personaj simpatic și înțelept, ale cărui năzdrăvănii ne vor prilejui reflecții despre diverse aspecte morale ale vieții.
Cartea lui Anton Pann va da startul poveștilor de primăvară. Vom cunoaște pe Nastratin din poveștile zoetropului și ale praxinoscopului, dar și din cartea atât de cunoscută – „Năzdrăvăniile lui Nastratin Hogea”. Vom citi câteva povești și le vom dezbate morala.
Scrise în alfabet chirilic, dar și în cel latin, poveștile lui Nastratin fac deliciul copiilor, dar și al adulților cu suflet de copil.
În incursiunea noastră în lumea poveștilor vom face cunoștință și cu câteva norme de conduită dintr-un cod al bunelor maniere redactat de Anton Pann în secolul al XIX-lea, respectiv „Școala moralului”, și vom putea constata că oamenii se schimbă numai la suprafață; în esență ei rămân aceiași de-a lungul secolelor.
„Memoria obiectelor mici și mari în povești pe înțelesul tuturor”, program lunar de tururi ghidate participative al MNLR, continuă și anul acesta.
UNDE:
Casa Memorială „Anton Pann”
Strada Anton Pann 20
CÂND:
sâmbătă, 29 februarie 2020, 10.00 – 11.00
Programul este deschis și unităților de învățământ. Cei interesați de tururile ghidate participative putându-se înscrie la oricare dintre tururile deja programate sau în oricare altă zi a săptămânii, în funcție de programul Școala Altfel! sau de orice altă inițiativă extracurriculară propusă de cadrele didactice elevilor.
Taxa de participare constă în achitarea biletului de ghidaj de 6 lei/participant și a biletului de vizitare de 5 lei/copil și 10 lei/adult.
Programările se fac exclusiv pe adresa de e-mail case.memoriale@mnlr.ro sau la numărul de telefon 0731.003.022. 🍀
Credite foto:
„Nastratin Hogea”, repovestire de Viorica Dinescu, Editura Ion Creangă, București, copertă realizată de artista Geta Brătescu