Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: „AICI A FOST CÂNDVA O APĂ” – expoziție laborator

13 septembrie, 2023 - 24 septembrie, 2023

„AICI A FOST CÂNDVA O APĂ” – expoziție laborator
13.09 – 24.09.2023, Sala Acvariu
Alexandra Boaru, Alexandra Moț, Alexandru Vârtej, Andreea Pielescu, Lena Ciobanu, Maria Trifon, Matei Emanuel, Petra Maria, Raluca R. Gorgos
Mentori : Maria Mandea, Monica Stroe, Bogdan Iancu
Coordonator proiect: Dana Pârvulescu
„Aici era o baltă. O baltă care aproviziona cu pește și Bucureștiul. Dar, cu timpul, prin 86-87, s-a îndiguit. Ceaușescu, cu suprafața de teren arabil, a îndiguit. Dar, daca s-a îndiguit, în loc să lase ce trebuiește și cum a lăsat-o bunul Dumnezeu pe balta asta să hrănească toata lumea, plus ecosistemul care se producea aici, că era a doua Deltă, ni s-a luat. Și acum, vedeți, este piatră, șosea. Pe unde mergea barca, merge mașina.”
VERNISAJ : Miercuri, 13 septembrie, ora 18.30 la Muzeul Țăranului Român, Sala Acvariu
„Aici a fost cândva o apă”, prima expoziție a proiectului Artă și Antropologie, își propune să adune laolaltă rezultatele celor patru săptămâni de rezidență interdisciplinară din satul Luncavița, Dobrogea. Rezidența Artă și Antropologie, primul proiect de acest gen desfășurat în zona Dobrogei de Nord, a adus peste vară, împreună, artiști și antropologi într-un demers complex de cercetare interdisciplinară a fostelor zone inundabile ale Dunării aflate în acest areal.
Expoziția construiește un spațiu laborator în care procesele de cercetare artistică și antropologică se desfășoară simultan. Cele două metode de investigare țes poveștile strânse de-a lungul verii de la locuitorii din zonă, recuperează realități pierdute și imaginează o stare a locului într-un timp prezent. Din arealul zonei sunt sustrase urme ale interacțiunii dintre oameni și natură, simboluri cu potențial de resemantizare și ipostaze socio-culturale susceptibile de a trasa împrejurimile comunității.

Details

Start:
13 septembrie, 2023
End:
24 septembrie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=690842336408151&set=a.549913573834362

Organizer

Muzeul Național al Țăranului Român – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Țăranului Român – București
Şoseaua Kiseleff 3
București, București 011341 Romania
+ Google Map