Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Asociaţia De-a Arhitectura organizează între 7 și 14 iunie 2024 la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) din București, evenimentul de final de an pentru clasele din zona București-Sud (Ilfov + Argeș + Constanța + Dâmboviţa + Prahova + Vâlcea) care au urmat cursurile „De-a arhitectura în oraşul meu” sau „De-a arhitectura mini” în anul şcolar 2023-2024.

7 iunie - 14 iunie

Asociaţia De-a Arhitectura organizează între 7 și 14 iunie 2024 la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) din București, evenimentul de final de an pentru clasele din zona București-Sud (Ilfov + Argeș + Constanța + Dâmboviţa + Prahova + Vâlcea) care au urmat cursurile „De-a arhitectura în oraşul meu” sau „De-a arhitectura mini” în anul şcolar 2023-2024.
În cadrul evenimentului vom sărbători rezultatele procesului educaţional desfăşurat de elevi pe perioada unui an şcolar (sau chiar a doi), alături de tandemul profesor-arhitect îndrumător, şi vom asista la prezentările creaţiilor copiilor, de la cei mai mici la cei mai mari, materializate prin desenele și machetele oraşelor imaginate de ei.
Orașele construite la scara unui omuleț LEGO au rezultat prin parcurgerea cursului „De-a arhitectura în orașul meu” adresat claselor a III-a și a IV-a. „De-a arhitectura în oraşul meu” este un program care pune la lucru creativitatea elevilor, îi face mai atenți la ce se întâmplă în orașul sau satul lor și îi ajută să descopere lumea fascinantă a arhitecturii cu ajutorul unei echipe ce îi ghidează, formată din cadru didactic și arhitect îndrumător voluntar. Programul se desfășoară la nivel național și este gratuit.
Lumile fantastice descoperite de cei mici în călătoria lor de un an sau doi alături de cele două personaje (Grifonel şi Seminţica) în jurul cărora se conturează cursul „De-a arhitectura mini” adresat claselor I şi a II-a sunt reprezentate prin desene şi machete. Scopul acestui curs este acela de a le încuraja copiilor puterea și plăcerea de a imagina, mai cu seamă a acelor copii care abia au păşit pe poarta şcolii. Programul se desfăşoară la nivel naţional ca opţional sau extracurricular şi este gratuit.
Câteva dintre lucrările copiilor vor fi expuse la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) din București (Holul Sălii Frescelor și Holul Centrului Expozițional Documentar – Muzeul Școlii de Arhitectură) și vor putea fi vizitate în perioada 7-14 iunie, de luni până vineri, între orele 10:30-14:30. Clasele autoare ale acestor lucrări își vor prezenta, în perechi, proiectele.
Mulţumim Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti pentru colaborare.
Vă așteptăm cu drag și sperăm să găsiți multă inspirație în creaţiile copiilor!
Echipa De-a arhitectura
⌂ Ordinul Arhitecților din România finanțează o parte a programelor Asociației De-a Arhitectura prin „Timbrul Arhitecturii”.
⌂ Pentru mai multe detalii despre cursurile noastre opţionale, dar și despre alte programe și activități oferite de către asociație, vă rugăm să consultați pagina oficială: http://www.de-a-arhitectura.ro/.

Details

Start:
7 iunie
End:
14 iunie
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/1131945354806954/?ref=newsfeed

Organizer

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“
View Organizer Website

Venue

Centrul Expozițional Documentar al Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu
str. Academiei nr. 18 - 20
București, București 010014 Romania
+ Google Map
View Venue Website