Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Atelier de pictură pe pânză. „Floare de Măr” – despre grupul Prolog LA MARe/Muzeul de Artă Recentă

18 septembrie, 2022

Atelier de pictură pe pânză. „Floare de Măr” – despre grupul Prolog
Atelier realizat de Ana-Olivia Lăzărescu
Partener MARe: UniCredit Bank.
Partener programe educaționale:
Cambridge School of Bucharest
GinArt Joc
Duminică, 18 septembrie
Orele 12:00 – 15:00
Copii de 4-7 ani (12:00 – 13:00)
Copii de 8-12 ani (13:30 – 15:00)
60 de lei/participant.
***Înscrierile se fac doar pe adresa de e-mail: educational@mare.ro
cu mesajul: “Floare de Măr”, unde menționați grupa de vârstă și numărul de copii participanți.
PREZENTARE:
Încă din epoca greco-romană, când imagini cu grădinile luxuriante din Pompei și Herculanum erau zugrăvite pe pereții caselor și până în zilele expresionismului german din prima jumătate a secolului trecut, florile nu au încetat să fascineze prin formele, culorile și simbolistica lor. Acest subiect n-a fost niciodată abandonat, nici măcar în vremea curentelor de avangardă ori în epoca contemporană. La MARe/Muzeul de Artă Recentă, avem drept dovadă micuța (ca dimensiuni) și diafana lucrare semnată de Mihai Sârbulescu, „Floarea de măr” – o lucrare pe care pe care cei mici o admiră adesea.
Participanții la atelier sunt invitați să descopere misterele acestei naturi statice și semnificațiile sale mai subtile, dincolo de aspectul estetic. Împreună cu trainerul muzeal Ana-Olivia Lăzărescu, aceștia vor observa câteva dintre caracteristicile compoziționale ale lucrării și mediul în care este ea realizată. Totodată, vor afla mai multe despre artistul care a realizat lucrarea și despre grupul artistic din care face acesta parte: Prolog. Mai mult, vor fi încurajati să își exprime propriile sentimente în relație cu ceea ce văd!
În partea practică a atelierului, copiii vor avea ocazia exerseze studiul după natură, realizând propria pictură cu flori de măr pe pânză. Copiii vor încerca să redea cât mai mult din delicatețea picturii studiate folosind o paletă de culori pastel și tușe fine.
Printr-un exercițiu de imaginație și prin intermediul procesului artistic în sine, participanții vor intra într-o stare de relaxare și inspirație totală. Acesta este efectul „Florii de Măr” asupra privitorilor.
***
Alături de Paul Gherasim, Constantin Flondor, Horea Paștina și Christian Paraschiv, Mihai Sârbulescu a participat la fondarea grupului Prolog, emblematic pentru regăsirea tradiției și a valorilor creștine, în anii ’80. Unul dintre motivele des întâlnite ale grupului Prolog este floarea de măr, simbol ce încapsulează puritatea și efemeritatea florii.
Vă așteptăm la muzeu pentru un atelier de artă, unde învățăm să dăm sens lucrurilor pe care le vedem.

Detalii

Dată:
18 septembrie, 2022
Categorie Eveniment:
Site web:
https://www.facebook.com/events/629864768540541/

Organizator

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Primăverii nr 15
București, București Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare