Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Bucureşti: Expoziţia de fotografie “România, oameni şi locuri”, realizată de Sorin Onișor

25 mai @ 20:07 EET

afis_final expozitie

Expoziţia de fotografie “România, oameni şi locuri”, realizată de Sorin Onișor, va fi vernisată la Bucureşti, pe 21 decembrie 2013, în cadrul Muzeului de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

Cele mai bune 100 de fotografii ale artistului Sorin Onișor, care înfațișează locuri cu totul speciale, din toate regiunile Romaniei, surprinse mai ales la răsărit sau apus şi, fără excepţie, în toate anotimpurile, bătrâni înţelepţi care încă trăiesc izolat şi arhaic, oameni cu preocupări sau meserii aparte, dar şi veşnicia de la sate, compun expoziţia intitulată “România, oameni şi locuri”, care va fi vernisată la Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” din Bucureşti, sâmbătă, 21 decembrie 2013, ora 17.00.

Pe langă promovarea culturii, expoziţia are și scop caritabil, cele 100 de exponate putând fi achiziționate în cadrul vernisajului, iar pentru cele mai disputate fotografii se va licita. Fotografiile cumpărate vor fi semnate, la fața locului, de către autor. Banii obţinuţi vor fi utilizați pentru a cumpăra alimente, haine, medicamente, lemne de foc, rechizite, dar şi pentru transportul la şcoală al unor copii sărmani din familii pe care Sorin Onişor le sprijină. “Vreau să ofer bucurie pentru a primi… zâmbete. De aceea, în prag de Crăciun, scot la vânzare cele mai bune 100 de fotografii ale mele, realizate în ultimul deceniu. Banii vor ajunge la cele 10 familii necăjite pe care le am în grijă de câţiva ani”, a afirmat cunoscutul fotograf Sorin Onişor.

Fotografiile aflate sub genericul “România, oameni şi locuri” vor fi expuse la Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” până la data de 20 ianuarie 2014. Expoziția este deschisă publicului în cadrul expunerii permanente, la etajul 1 al clădirii, în intervalul orar 10.00 – 18.00 (în cursul săptămânii) și 10.00 – 19.00 (în week-end).

Poate că, pentru multă lume, deschiderea, la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, a expozitiei de fotografie semnata Sorin Onișor este neașteptată. Dar, unde în alta parte, ar fi mai potrivit să ne reamintim că și omul este inclus în biodiversitate? Și, poate că, este și momentul potrivit, la sfârșit de an, să ne oprim din goana prin viață pentru a încerca să privim chipurile celor din jurul nostru cu emoțiile, fizionomia particulară și expresivitatea unică fiecărei ființe umane, așa cum a fost ea imortalizată de către aparatul foto „îmblânzit” de către celebrul artist fotograf Sorin Onișor”. – Dr. Aurora Stănescu, Departamentul Relații Publice, Marketing Cultural și Programe Educaționale.

Asociatia EquiLife este partener în acest proiect, desfășurând, printre activitațile sale, acțiuni de promovare, în țară și în strainătate, a diversitații culturale și artistice, a tradițiilor naționale, precum si a initiativelor de succes ale românilor. “Cunosc și admir de multa vreme activitatea artistică a fotografului Sorin Onișor și sunt încantată ca, prin intermediul Asociatiei EquiLife, pe care am înființat-o la sfârșitul acestui an, avem posibilitatea de a susține asemenea inițiative impresionante care promovează arta, valorile românești și spiritul caritabil, deopotriva”, a afirmat Gabriela Grigori, Co-fondator Asociatia EquiLife.

Sponsori eveniment: AME design

Parteneri media: Televiziunea Romana, Unitedmedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Oraşul Meu, Salut Bucureşti, inParc, MediaIQ, Zeppelin, Revista Ioana, EduRomania – Portalul educației din România, Photosetup.

AME design este lider de piață de necontestat în ceea ce privește calitatea imprimării de mari dimensiuni și mari rezoluții, având drept caracteristici lipsa totală a dungilor de imprimare, densități foarte mari de culoare, gamă de culori RGB cu profile specifice fiecărui material, viteză foarte mare de printare, lipsa punctului de raster datorita tehnologiei tradiționale de printare fotografica durst lambda (expunere și developare) în tonuri continue, ducând astfel la o rezoluție aparentă de 4000 DPI pe o gama variata de materiale.

Despre organizatori:

Sorin Onișor a fost desemnat în 2010 ‘Fotograful anului’ de către Asociaţia Artiştilor Fotografi din România, are la activ peste zece expoziţii personale de fotografie in tara si strainatate şi mai mult de 50 de expoziţii colective. A primit numeroase distincţii la diverse concursuri de fotografie, fiind supranumit şi ‘fotograful satului românesc’.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București adăpostește o colecție științifică de cca. 2 milioane exemplare de nevertebrate şi vertebrate (actuale şi fosile) provenind din România şi din diverse zone geografice, de la Ecuator la regiunile polare. Prin aceasta, Muzeul conservă o parte din biodiversitatea României şi a Globului, reprezentând cea mai importantă sursă de documentare pentru cercetarea zoologică românească.

Asociatia EquiLife este o organizatie non-profit, a cărei misiune constă în creșterea nivelului calitații vieții oamenilor, prin informare, educare și incurajarea dezvoltării individului, a familiei și a societății către un stil de viață echilibrat.

Pentru informatii suplimentare:

Sorin Onișor: 07 23 676 130, sorin.onisor@gmail.com

Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”: dr. Aurora Stănescu, auroras@antipa.ro

Asociatia EquiLife: Gabriela Grigori, gabriela@equilife.ro

Detalii

Dată:
25 mai, 2024
Oră:
20:07 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
,