Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: expoziția „19 martie – Ziua pașaportului românesc. De la cărticica portativă din 1912, la pașaportul electronic, mesager al digitalizării”, 20 – 31 martie 2024

20 martie - 31 martie

Ne face plăcere să anunțăm deschiderea expoziției temporare „19 martie – Ziua pașaportului românesc. De la cărticica portativă din 1912, la pașaportul electronic, mesager al digitalizării”.
Proiectul expozițional este organizat de Directia Generala de Pasapoarte din cadrul Ministerul Afacerilor Interne, Romania, în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României, cu ocazia celebrării Zilei Pașaportului Românesc și a aniversării a 112 ani de la promulgarea „Legii asupra pașpoartelor”, pe 19 martie.
Expoziția va fi accesibilă publicului, începând cu data de 20 martie 2024, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, sector 3, București.
Evoluția pașaportului românesc este o poveste fascinantă a transformărilor sociale și tehnologice. De la primele sale forme rudimentare, utilizate înainte de secolul al XX-lea și până la pașapoartele moderne, care înglobează tehnologii avansate, acest document a parcurs un drum lung și încărcat de semnificație. În fiecare etapă a evoluției sale, pașaportul românesc a reflectat aspirațiile și valorile unei națiuni în schimbare, devenind nu doar un instrument de călătorie, ci și un simbol al identității și apartenenței naționale. Astfel, evoluția pașaportului românesc nu este doar o cronologie a schimbărilor administrative, ci și o mărturie a călătoriei unei țări și a poporului său în căutarea libertății, a prosperității și recunoașterii internaționale.
Mai multe detalii despre expoziție, program de vizitare și tarife puteți găsi pe site-ul muzeului 👉https://www.mnir.ro/deschiderea-expozitiei-19-martie…/
Vă așteptăm!

Details

Start:
20 martie
End:
31 martie
Event Category:
Website:
https://www.mnir.ro/deschiderea-expozitiei-19-martie-ziua-pasaportului-romanesc

Organizer

Muzeul Național de Istorie a României – București
Phone
+40 21 315 82 07
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național de Istorie a României – București
Calea Victoriei nr. 12, sector 3
București, București 030026 Romania
+ Google Map
View Venue Website