Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: expoziția „Avram Iancu. Omul, eroul, legenda, 200 de ani de la naștere”, Muzeul Băncii Naționale a României, 17 aprilie – 17 mai 2024

17 aprilie - 17 mai

Deschiderea expoziției Avram Iancu. Omul, eroul, legenda, 200 de ani de la naștere”,

la Muzeul Băncii Naționale a României

Muzeul Național de Istorie este partener, alături de Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Serviciul Județean Alba al Arhivelor Naționale ale României și de Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, în cadrul proiectului expozițional „Avram Iancu. Omul, eroul, legenda, 200 de ani de la naștere”, realizat de Banca Națională a României – Muzeul Băncii Naționale a României. Expoziția, dedicată celebrării bicentenarului nașterii eroului ardelean, se va deschide astăzi, 17 aprilie a.c., la Palatul BNR.

Printre exponatele de mare valoare istorică, documentară și artistică expuse se află și trei bunuri culturale excepționale din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României. Este vorba despre portretul lui Avram Iancu semnat de către Mișu Popp, expus în premieră, cu această ocazie, după restaurare, portretul lui Simeon Balint, realizat de către Barbu Iscovescu în 1848 și Tunul „Decebal” ce a aparținut formațiunilor militare conduse de Avram Iancu.

Expoziția este deschisă în perioada 17 aprilie – 17 mai 2024, la sediul Muzeului BNR din strada Lipscani nr. 25.

Detalii

Începe:
17 aprilie
Se termină:
17 mai
Categorie Eveniment:

Organizatori

Muzeul Băncii Naționale a României
Muzeul Național de Istorie a României – București
Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”
Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei – Cluj-Napoca
Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

Loc de desfășurare

Muzeul Băncii Naţionale a României
strada Doamnei nr. 8
București, Romania
+ Hartă Google