Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: expoziția de grup „How To Trust A Simulation?” la Muzeul Tehnic „Dimitrie Leonida”

27 septembrie, 2023 - 15 octombrie, 2023

Asociația MATKA lansează SATELIT, proiectul în care știința și arta se întâlnesc la Muzeul Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida din București
București, 22 septembrie 2023: Asociația Culturală MATKA anunță lansarea proiectului SATELIT, o inițiativă prin care își propune, alături de partenerul său instituțional, Muzeul Național Tehnic Prof. Ing. „Dimitrie Leonida” din București, să sprijine inițiativele tinere, emergente și interdisciplinare de pe scena de artă contemporană din România. Lansarea proiectului SATELIT are loc concomitent cu vernisajul expoziției de grup „How To Trust A Simulation?”, pe 27 septembrie, la Muzeul Tehnic „Dimitrie Leonida” din București, între orele 18:00 și 21:00.
Proiectul SATELIT este co-finanțat de Primăria Municipiului București, prin ARCUB, în cadrul Programului București acasă 2023.
Expoziția de grup „How To Trust A Simulation?” este prima dintre cele trei programate pentru toamna acestui an în cadrul SATELIT. Curatoriată de Lea Rasovszky (artistă și curatoare independentă), Mihaela Cîrjan (manager cultural și curatoare independentă) și Georgia Țidorescu (curatoare independentă), expoziția are în centru conceptul de simulare și comentează fuziunea dintre cercetarea științifică și experiențele personale.
În amalgamul de senzații contradictorii, impresia unei conexiuni fără precedent mediată digital este dublată de cea a izolării și eșecului. În fundal, științele anunță pericolul încălzirii globale, cea de-a șasea extincție în masă și pregătesc terenul pentru colonizarea altor planete ca soluție de rezervă.
O schimbare de perspectivă apare ca necesară în acest cadru: o redefinire a intențiilor și relațiilor care ne ghidează în lume, bazată pe intuirea unei precarități care caracterizează existența.
Printre subiectele abordate în cadrul expoziției se regăsesc legătura dintre geografie și industriile invazive în creștere, arhivarea memoriei și moștenire digitală, conflictele geopolitice mediate tehnologic care ne influențează viața de zi cu zi și procesul de încercare și eroare pe care îl implementăm în diferite aspecte ale vieții noastre.

Details

Start:
27 septembrie, 2023
End:
15 octombrie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=776405857623120&set=a.180596213870757

Organizer

Muzeul Național Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida” – București

Venue

Muzeul Național Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida” – București
Str. Candiano Popescu nr. 2
București, București 040583 Romania
+ Google Map