Loading Events

« All Events

București: expoziția „EXOD” a artistului vizual Eugen Raportoru la Muzeul Național Tehnic “Prof. ing. Dimitrie Leonida”

27 iunie - 15 septembrie

EXOD – RAPORTORU
27 iunie – 15 septembrie 2024
Joi, 27 iunie 2024, începând cu ora 18:00, la Galeria Muzeului Național Tehnic “Prof. ing. Dimitrie Leonida” din București (Candiano Popescu 2 – intrarea prin Parcul Carol), are loc vernisajul expoziției personale cu titlul „EXOD” a artistului vizual Eugen Raportoru. Curatoriată de Laura-Maria Albani, expoziția poate fi vizitată în perioada 28 iunie – 15 septembrie 2024.
Open your eyes and look within:
Are you satisfied, with the life you’re living?
We know where we’re going!!
We know where we’re from.
We’re leaving Babylon,
We’re going to our Father land
Bob Marley, Exodus
Expoziția EXOD, marca RAPORTORU, ne surprinde din nou, și ne pune pe gânduri. Raportoru raportează, printr-un act artistic desăvârșit, o adevărată scenografie, a unei posibile și reale povești tulburătoare din actualitatea geo-politică si economică actuală, armonizând instalația de lumini și sunet cu pictura. In fața dezastrelor iminente, cataclismelor, războiului, dorința de supraviețuire ne impinge, ca intr-un final de tragedie greacă când deznodământul reprezinta ieșirea din scenă în cortegiu a actorilor, la EXOD.
Eugen Raportoru (n. 1961, București) este un artist vizual român, decorat în 2024 de către Președintele României Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria C – „Artele plastice”. Absolvent al Universității Naționale de Artă din București, Departamentul Pictură (licență în 2009 și master în 2011), Eugen Raportoru este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România încă din 2010, primind premiul pentru pictură din partea acesteia în repetate rânduri. Activitatea sa expozițională este vastă și cuprinde, pe lângă un număr impresionant de expoziții personale și de grup, participări la bienale, saloane și târguri de artă atât locale, cât și internaționale.
Lumini : Marius Teodosiu, Ștefan Roșca
Sunet: Lucian Mihoc, Virginia Vasilache
Tehnic: Valeriu Lazăr, Cati Raportoru
Foto: Ștefan Bedereag
Design Grafic: Corina Gabriela Duma
Parteneri instituționali: Uniunea Artiștilor Plastici din România, Kulterra, Roma Education Fund, Muzeul Național Tehnic “Prof. ing. Dimitrie Leonida, S. FISE Electrica SERV S.A
Parteneri Media: TVR Cultural, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Modernism, Revista ARTA, Zile si nopți, PropaGarta, Agenția de Arte, Coolt, Almos News, Top Bussines, Agerpres

Details

Start:
27 iunie
End:
15 septembrie
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=929265272337177&set=a.180596213870757

Organizer

Muzeul Național Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida” – București

Venue

Muzeul Național Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida” – București
Str. Candiano Popescu nr. 2
București, București 040583 Romania
+ Google Map