Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: expoziția „Interferențe Arhitecturale Italiene în Arhitectura Modernă Românească”, autor dr. arh. Luca Matei Stoian

14 septembrie, 2023

,,Sub Auspiciile Ambasadei Republicii Italiene în România”, C.E.A.A.A. are deosebita plăcere de a vă invita joi 14 septembrie 2023, ora 18.00, la inaugurarea proiectului cultural, educaţional şi editorial, prin vernisarea expoziției „Interferențe Arhitecturale Italiene în Arhitectura Modernă Românească”, autor dr.arh. Luca Matei Stoian, care va avea loc în Sala de conferinţe a Muzeului de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici din Str. Dr. Nicolae Minovici, nr.1, parte din Muzeul Municipiului București.
Expoziția este organizată de Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual (C.E.A.A.A.) și găzduită de Muzeul Municipiului București. Proiectul este realizat în cadrul Anualei de Arhitectura XXI, a aniversării Zilelor Bucurestiului, a 564 de ani de existenta a capitalei si a 131 de ani de învățământ Superior de Arhitectură în România.
Expozitia „Interferențe Arhitecturale Italiene în Arhitectura Modernă Românească” secondată de cartea sa, prezintă, în variantă bilingvă, română-engleză, sursele formale şi teoretice ale arhitecturii moderne româneşti din ariile urbane şi expune operele arhitecţilor români interbelici din prisma interferențelor cu arhitectura italiană.
Prezentarea unor documente relevante şi o analiză a operelor acestora fundamentează conținutul expozitiei. Conținut care evidenţiază şi argumentează cum raționalismul italian s-a reflectat în arhitectura românească din perioada interbelică. Raționalismul italian, expresie a măsurii şi echilibrului, a aspirat constant la concizie, puritate, frumuseţe şi eleganţă.
Alături de autor, la vernisajul proiectului expozițional vor lua cuvântul: dr. Narcis Dorin Ion, manager al Muzeul Național „Peleș” şi dr.arh. Emil Ivănescu, președintele Filialei Teritoriale București a Ordinului Arhitecților din România.

Details

Date:
14 septembrie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=774773617983959&set=gm.845745883422665

Organizer

Muzeul Municipiului București
View Organizer Website

Venue

Muzeul dr. Nicolae Minovici – Muzeul Municipiului București
Str. Dr. Nicolae Minovici nr.1
București, București 013712 Romania
+ Google Map