Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: expoziția „Liceul Paciurea la MMB”, organizată de Liceul „Dimtrie Paciurea” și găzduită de Muzeul Municipiului București în mansarda Casei Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei 151).

8 aprilie, 2023 - 28 aprilie, 2023

Vă invităm la expoziția intitulată „Liceul Paciurea la MMB”, organizată de Liceul „Dimtrie Paciurea” și găzduită de Muzeul Municipiului București în mansarda Casei Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei 151).
Expoziția se va deschide sâmbătă, 8 aprilie 2023, de la ora 10.00, și va putea fi vizitată până la data de 28 aprilie 2023.
Program de vizitare: miercuri – duminică, 10.00-18.00 (17.30 ultima intrare). Accesul la expoziție este gratuit.
Despre expoziție
„Ideea proiectului expozițional vine din recentele tendințe folosite în practica de specialitate a educației vizuale din școli, prin care realizarea unor expoziții ale elevilor în spațiile muzeelor crează noi oportunități de a gândi și de a rezolva problemele. În plus, acesta este și un mijloc de integrare al elevilor, dar și al publicului, în contextul muzeal, subliniind „potențialul aducativ al muzeelor în secolul al XXI-lea, precum și un număr de strategii vizând transformarea entuziasmului tinerilor vizitatori în activități integrate, antrenante, corelate…” (Bunea Daniela, Învățarea în muzeu).
Expoziția face parte din proiectul de specializare al elevilor din clasa a XII-a, iar lucrările expuse sunt materializarea celor patru ani de studiu al elevilor de la specialitățile grafică, pictură, sculptură. Pentru elevi, expunerea în spațiul unui muzeu, cât și față de un public mai larg care va putea vizita expoziția, este o noutate, o experiență memorabilă și o încurajare în practica lor artistică.
În același timp este și un schimb de bune practici între școală și muzeu, în care muzeul intră în dialog cu noile generații și tendințe artistice.”

Details

Start:
8 aprilie, 2023
End:
28 aprilie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/1842953602741637

Organizer

Muzeul Municipiului București
View Organizer Website

Venue

Casa „Filipescu-Cesianu” – Muzeul Municipiului București
Calea Victoriei nr. 151
București, București 010072 Romania
+ Google Map
View Venue Website