Loading Events

« All Events

Bucureşti: expoziţia ZESTREA MINERALĂ A ROMÂNIEI organizată de MUZEUL JUDEȚEAN DE MINERALOGIE „VICTOR GORDUZA” BAIA MARE

13 iunie - 8 octombrie

Vă invităm pe 13 iunie 2024, ora 16.00, la vernisajul expoziţiei ZESTREA MINERALĂ A ROMÂNIEI oragaizata de MUZEUL JUDEȚEAN DE MINERALOGIE „VICTOR GORDUZA” BAIA MARE și Muzeul Geologic Național, la Bucureşti, în Șoseaua Kiseleff, Nr.2.
Expoziţia este constituită din cele 122 de eşantioane mineralogice alese pe criterii ştiinţifice (descrise pentru prima oară în România şi/sau carateristice spaţiului naţional) şi muzeografice (eşantioane cât se poate de estetice, care să încânte vizitatorul).
Patrimoniul mineralogic românesc este aproape necunoscut publicului; prea puţină lume cunoaşte că în România au fost descoperite, descrise şi documentate 38 de minerale în premieră mondială.
La acestea se adaugă o serie deosebit de valoroasă de asociaţii minerale emblematice pentru spaţiul geologic românesc (prin asociaţie minerală înţelegându-se două sau mai multe specii minerale caracteristice unui mod de formare comun). Eşantioane din categoriile amintite se găsesc în diverse colecţii din ţară, în cadrul diferitelor muzee sau instituţii de învăţământ superior.

Details

Start:
13 iunie
End:
8 octombrie
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=782410817363454&set=a.205393975065144

Organizers

Muzeul Național Geologic – București
Muzeul Judeţean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare

Venue

Muzeul Național Geologic – București
Şos. Kiseleff nr. 2
București, București 011345 Romania
+ Google Map
View Venue Website