Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Bucureşti: lansarea volumului “De vorbă cu Radu Florescu. Amintiri si evocări”

24 mai @ 10:20 EET

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) şi Editura Cetatea de Scaun au plăcerea de a vă invita să participaţi la lansarea volumuluiDe vorbă cu Radu Florescu. Amintiri si evocări ”, ce va avea loc miercuri, 27 noiembrie 2013, începând cu ora 13.00, la sediul MNIR, din Calea Victoriei nr. 12, Bucureşti, Sala Lapidarium.

Lucrarea va fi prezentată de doamna dr. Georgeta Stoica, domnul prof. univ. dr. Nicolae Noica, doamna conf. univ. dr. Paula Popoiu şi domnul Valentin Hossu-Longin, scriitor.

Lansarea încheie seria evenimentelor organizate cu prilejul expoziţiei temporare „Radu Florescu – viața și opera”, inaugurată de către MNIR în data de 26 septembrie 2013, la zece ani de la dispariția celui care a îndrumat și a condus cu competență rețeaua muzeală, a arheologului identificat cu cetatea Capidava, ca și a profesorului îndrăgit de numeroșii săi studenți și doctoranzi.

Expoziţia „Radu Florescu – viața și opera” rămâne deschisă la Muzeul Naţional de Istorie a României până în data de 01 decembrie 2013 şi poate fi vizitată de miercuri până duminică între orele 09.00-17.00.

Radu Florescu (1931 – 2003) constituie pentru cultura contemporană din România o importantă referință. Arheolog, istoric de artă, profesor și muzeolog de largă cuprindere, învățatul a promovat de-a lungul carierei de peste cinci decenii idei și lucrări referențiale pentru modernizarea cercetării arheologice, a muzeografiei și formelor de valorificare a patrimoniului cultural național.

Vizionar și totodată modern în conceptele sale, racordat la mișcarea muzeografică performantă, Radu Florescu a ocupat importante poziții în ierarhia instituțiilor specializate, inclusiv aceea de președinte-fondator al Comisiei Naționale a Muzeelor și Colecțiilor, de președinte al Comitetului național ICOM și Director general al Muzeului Național de Istorie a României. În aceste ipostaze s-a remarcat cu prisosință prin vaste și solide cunoștințe de specialitate și printr-o cultură de excepție, ca și prin energie și o deosebită pasiune.

Profesor de mare reputație, deschizător de orizonturi, autor de cărți, studii, manuale, cursuri și albume, meritele sale științifice sunt larg recunoscute, iar căile deschise de el, în muzeografie, conservare și restaurare, au configurat o adevărată școală națională.

Detalii

Dată:
24 mai, 2024
Oră:
10:20 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
,