Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Muzeul Hărţilor împlineşte 20 de ani de la deschiderea sa către public

5 aprilie, 2023 - 26 aprilie, 2023

Muzeul Hărţilor împlineşte 20 de ani
de la deschiderea sa către public

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (MNHCV) din Bucureşti este printre puținele instituţii culturale cu acest specific din lume. Muzeul Hărților își propune ca, prin grija pentru patrimoniu și interpretarea lui, prin activități destinate specialiștilor și comunităţii, să devină o instituție relevantă pentru public și pentru cultură, promovând cercetarea, interactivitatea, educația pe tot parcursul vieții, dialogul şi angajarea creativă.

Deschis pentru public în aprilie 2003, găzduit într-o frumoasă vilă interbelică, Muzeul Hărților a devenit în ultimii ani o instituție atractivă pentru toate tipurile de public. Prin prezența inserțiilor interactive în cadrul expunerii permanente (AR – Realitate Augmentată, puzzle-uri și cărți ce pot fi lecturate pe parcursul vizitei), muzeul a reușit în anul 2022 să își dubleze numărul de vizitatori. În perioada ianuarie-martie 2023 s-au înregistrat de trei ori mai mulți vizitatori decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Astăzi, Muzeul Hărților organizează evenimente variate, de la expoziții temporare cu tematici diverse, conferințe și concerte de muzică clasică sau jazz, până la degustări de vin și tururi private. Echipa dinamică a muzeului a depus eforturi în atragerea de fonduri nerambursabile naționale și europene, în dorința realizării de produse și servicii tot mai adaptate nevoilor publicului vizitator.

În luna aprilie, pentru a marca aniversarea muzeului, vizitatorii sunt invitați să participe la o serie de evenimente și activități:

– Expoziția temporară „Genu Berlo. Culoarea timpului pe hartă”, curator Călin Nicolae Vasilescu; deschisă în perioada 25 martie – 25 iunie 2023, expoziția prezintă o serie de picturi ce interpretează într-o manieră personală hărți aflate în patrimoniul muzeului.
– Intrare gratuită la Muzeul Hărților, în perioada 5 – 9 aprilie;
– Vineri, 7 aprilie, program prelungit de vizitare, până la ora 21:00;
– Joi, 13 aprilie și vineri, 28 aprilie, de la ora 18:00 – tururi ghidate la Muzeul Hărților;
– Miercuri, 19 aprilie, de la ora 18:00: conferința „Icoane cu hărţi în sud-estul european: conexiuni între cartografie, hagiografie şi identitate în secolele XVII -XVIII”, susținută de cercetător dr. Elisabeta Negrău, de la Institutul de Istoria Artei „George Oprescu”;
– Sâmbătă, 22 aprilie – recital de violoncel Giang Thu Nguyen (parteneriat cu Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România);
– Miercurea gratuită, 26 aprilie.

Mai multe informații despre evenimentele propuse și modalitatea de participare aflaţi aici.

Vă mulțumim foarte mult că ne sunteți alături și vă așteptăm cu drag la muzeu!

Details

Start:
5 aprilie, 2023
End:
26 aprilie, 2023
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – București
Str. Londra nr. 39
București, București 011762 Romania
+ Google Map
View Venue Website