Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Obiectul lunii septembrie la Muzeul Național Cotroceni: un suport pentru pahar și un coșuleț, realizate prin ambutisare

1 septembrie, 2022 - 30 septembrie, 2022

📜 În luna septembrie, „Obiectul lunii” de la MNC este dedicat metalului și aduce în fața publicului un suport pentru pahar și un coșuleț, realizate prin ambutisare, cea mai complexă metodă de prelucrare, prin deformare plastică, a acestui material.
📍 Suportul pentru pahar aparține secolului XX și este decorat cu motive florale. A fost realizat la Württembergische Metallwarenfabrik, o fabrică a cărei activitate a început în 1853, în Geislingen, un mic oraș german, și care continuă până astăzi.
📍 Coșulețul datează din secolul al XIX-lea, fabricat într-un atelier european, este susținut de cinci piciorușe arcuite și are pereţii decorați, în relief, cu vrejuri de viţă de vie și struguri.
ℹ️ Proiectul „Obiectul lunii” reprezintă un tip de expunere ce dezvăluie publicului, pe o perioadă determinată, componente din patrimoniul Muzeului Național Cotroceni care nu fac parte din expozițiile permanente.

Organizer

Muzeul Național Cotroceni – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național Cotroceni – București
B-dul Geniului nr. 1
București, București 060116 Romania
+ Google Map
View Venue Website