Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: “Târgul de Sfinții Mihail și Gavril”, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, 3 – 5 noiembrie 2023

3 noiembrie, 2023 - 5 noiembrie, 2023

– Moșii de Toamnă –
În perioada 3 – 5 noiembrie 2023 organizăm “Târgul de Sfinții Mihail și Gavril” în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3. Intrarea la târg este liberă!
Pentru prăznuirea celor doi importanți arhangheli, sarbatoriți pe 8 noiembrie, am chemat meșteri iscusiți si gospodari de frunte, ce oferă vizitatorilor produse tradiţionale româneşti, preparate cu dragoste și respect pentru cumpărători. Aici găsiti cadoul perfect pentru cei care poarta numele Sfinților Mihail și Gavril: icoane, cămăși tradiționale, obiecte din lemn sculptat sau pictat, vase din ceramică de Horezu și Korund, podoabe, săpunuri naturale.
Sâmbătă, pe 4 noiembrie, sunt Moșii de Toamnă. Cei care au nevoie de preparate gustoase pentru masa festivă sau pentru a da de pomană pentru sufletele celor adormiți, pot târgui de la producătorii veniți cu afumături de curcan, vită sau porc, brânzeturi pe toate gusturile, pâine cu maia, zacuscă, vin de Panciu, cozonaci și prăjituri de casă, sucuri naturale, dulcețuri și mere proaspăt culese de la Șomcuța Mare.
Iubitorii de antichități iși pot alege din târg lăzi de zestre, mobilier ţărănesc, linguri, blide, costume tradiţionale şi numeroase alte obiecte de colecţie.
Cum în luna lui Brumar vremea este rece, vizitatorii se pot încălzi cu un pahar de vin fiert, lângă o pastramă la grătar, o ciorbă de pește sau câteva sarmale aburinde.
Copiii pot afla tainele meșteșugurilor la atelierele de creativitate.
Program: zilnic între orele 10:00-18:00
Organizator eveniment
Asociaţia Kogaion 115
Director marketing – Ligia Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

Details

Start:
3 noiembrie, 2023
End:
5 noiembrie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/317930530858781/?ref=newsfeed

Organizer

Muzeul Național al Țăranului Român – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Țăranului Român – București
Şoseaua Kiseleff 3
București, București 011341 Romania
+ Google Map