Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Târgul lui Brumărel. Piață Tărănească și Meșter(Ești)!, 20 – 22 octombrie 2023, Muzeul Național al Țăranului Român

20 octombrie, 2023 - 22 octombrie, 2023

Piața Tărănească și Meșter(Ești)! organizează din 20 până în 22 octombrie 2023, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, din strada Monetăriri nr. 3 Târgul lui Brumărel. Programul este între orele 10.00 și 18.00, iar intrarea este liberă.
De vineri până duminică, de dimineța până seara, zeci de producători, meșteri, artizani și negustori se vor aduna în curtea Muzeului Național al Țăranului Român pentru un festin gastronomic și nu numai.
Meșteri si artizani din toate zonele țării aduc tot ce au lucrat mai frumos obiecte din lemn, ceramică, ţesături, podoabe, mobilier pictat, icoane, casete pictate sau decorate cu tehnica șervețelului, bijuterii din piele sau din pietre semiprețioase, căciulițe croșetate, vestimentație și fel de fel, ii și fețe de masa brodate manual, jucării crosetate, păpuși, lână împâslită și multe altele.
Pentru cunoscători și colecționari, sunt antichități țărănești și mobilier în curtea interioară, porțelanuri, ceasuri, ibrice, sfeșnice, tablouri, aparate foto, patefoane, zăzi de zestre, blidare, unelte din gospodăria tradițională, cămăși, ii, fote și vâlnice, fețe de masă, marame de borangic, ștergare cu alesături, paftale și podoabe, covoare țărănești țesute la război, roți de tors.
Veți putea degusta: brânzeturi și cașcavaluri, plăcinte, ciocolată de casă și prăjituri tradiționale, turtă dulce și covrigi, dulcețuri și zacuști, siropuri, miere, ceaiuri și plante aromate de grădină, legume și murături, diverse sortimente de pâine, preparate tradiționale.
La ceaun, din meniul de săptămana aceasta vă poftim la sarmale cu mămăligă, bulz ciobanesc și pastramă, fasole cu ciolan și gogoșari cu varză, toate gătite la fața locului de gospodine pricepute din Dâmbovița.
Programul este 10, 00 -18, 00 și intrarea este liberă !
Organizator:
Asociația Urban Events
Detalii și înscrieri:
Berariu Corina
0744 860 082
asociatiaurbanevents@gmail.com
https://www.facebook.com/PiataTaraneascaRO

Details

Start:
20 octombrie, 2023
End:
22 octombrie, 2023
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Țăranului Român – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Țăranului Român – București
Şoseaua Kiseleff 3
București, București 011341 Romania
+ Google Map