Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Târgul Piața Țărănească și Meșter(Ești)! 26 – 28 mai 2023

26 mai, 2023 - 28 mai, 2023

Târgul Piața Țărănească și Meșter(Ești)!
26 – 28 mai 2023, orele 10.00 – 19.00
Asociația Urban Events organizează Târgul Piața Țărănească și Meșter(Ești)!, desfășurat în curtea interioară a Muzeului Naţional al Țăranului Român din București, în perioada 26 – 28 mai 2023. Intrarea este liberă, iar accesul se face prin str. Monetăriei.
De la 10.00 dimineața până seara, în curtea muzeului vor fi: târgoveți şi artizani, meșteri şi negustori, producători cu preparate tradiționale şi podoabe, obiecte vechi şi ateliere de creativitate pentru copiii mai mari sau mai mici.
Vor fi prezenți, cu multe şi felurite obiecte tradiționale: cioplitori în lemn, țesătoare, tineri artizani, cusătorese, împletitoare, iconari, pictori etc. Pe negustorii de antichități îi veți întâlni în curtea interioară cu: țesături, mobilier țărănesc, carte veche, ceramică şi porțelanuri, obiecte specifice unei gospodării țărănești, podoabe şi felurite obiecte de artă.
Se pot târgui: brânzeturi proaspete, prăjituri de casă, turtă dulce, miere şi produse apicole, fructe și legume de sezon, sirop de cătină și palincă, limonadă și cătină, baclava și sarailii, dulcețuri și zacuște, suc de mere și aronia.
La fața locului, pentru pofticioși, preparatele românești la grătar și la ceaun se servesc cu lipie dâmbovițeană: sărmăluțe, frigărui, gulaș, ardei umpluți, piept de curcan, legume la grătar, mâncărică de ciuperci cu mărar și mămăliguță, dar și șuberec, kürtőskalács și langoși.
Vă așteptăm la sfârșit de săptămână în curtea MNȚR la o nouă ediție Piața Țărănească!
Organizator – Asociația Urban Events

Organizer

Muzeul Național al Țăranului Român – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Țăranului Român – București
Şoseaua Kiseleff 3
București, București 011341 Romania
+ Google Map