Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Vă așteptăm să vizitați la Muzeul Hărților expoziția „Zoom pe Hartă: Australia Nebănuită”, a fotografilor Radu PĂLTINEANU și Irina REPEDE, curatoriată de Ioana MARINESCU și deschisă până pe 10 septembrie.

19 iulie, 2023 - 31 octombrie, 2023

Vă așteptăm să vizitați la Muzeul Hărților expoziția temporară „Zoom pe Hartă: Australia Nebănuită”, a fotografilor Radu PĂLTINEANU și Irina REPEDE, curatoriată de Ioana MARINESCU și deschisă până pe 10 septembrie. Expoziția prezintă peste 30 de imagini surprinse de cei doi în timpul periplului lor cu tricicletele prin Australia.

Călătoria lui Radu și a Irinei a început în nordul Queensland-ului, în octombrie 2021, atunci când cei doi exploratori și-au luat cu ei tricicletele, dintre care una era echipată cu motor solar. Drumul i-a purtat prin Teritoriul de Nord, până în Australia de Vest, unde au traversat regiuni semiaride și au explorat munți și canioane pitorești.

Punctul final a fost atins pe 18 februarie 2023 în Torbay Head, marcând astfel finalul acestei călătorii uimitoare. În timpul acestei aventuri, cei doi au avut privilegiul de a observa schimbările de climă de la o coastă la alta și diversitatea uimitoare a peisajului, vegetației și faunei australiene.
_________

Radu PĂLTINEANU (n. 1989) este fotograf explorator și speaker internațional. După absolvirea studiilor de Inginerie Software la Universitatea MCGill din Montreal și-a dat seama că nu îl inspiră munca de birou ci pasiunea sa este să exploreze diferite colțuri încă sălbatice ale planetei, folosind mijloace de transport neconvenționale, (de la mers pe jos, la bicicletă, tricicletă sau caiac).

Irina REPEDE (n. 1992) este născută la Chișinău, dar a copilărit în București. Consideră că dragostea pentru natură și aventură i-a aprins setea de explorare a colțurilor îndepărtate ale Terrei. Între 2020 și 2023 a explorat la pas, în caiac-canoe și la pedală, insulele arhipelagului neozeelandez și Australia, într-o expediție unică alături de Radu Păltineanu. În prezent se implică în explorarea și documentarea celor mai îndepărtate colțuri ale Terrei alături de Radu.

Ioana Marinescu (n. 1988) este muzeograf al Muzeului Hărților și doctor în istoria artei, cu o teză despre biografia cuplurilor de artiști. Din interesele sale profesionale fac parte imaginea hărților în arta contemporană. Este autor de texte și editor pentru volume precum Mapping: Narratives / Time / Space sau MSGTL, care prezintă opera artiștilor contemporani bucureșteni.

_________

Programul de vizitare este de miercuri până duminică, orele 10:00 – 18:00.
Preț bilet: 5 lei biletul întreg, 2,5 lei biletul pentru pensionari, 1 leu biletul pentru elevi și studenți.

Mai multe detalii despre expoziție aflați aici.

Details

Start:
19 iulie, 2023
End:
31 octombrie, 2023
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – București
Str. Londra nr. 39
București, București 011762 Romania
+ Google Map
View Venue Website