Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: VERDE PUR – expoziție de bijuterie contemporană la Muzeul Național al Literaturii Române

25 aprilie, 2023 - 14 mai, 2023

VERDE PUR – expoziție de bijuterie contemporană la Muzeul Național al Literaturii Române
Muzeul Național al Literaturii Române organizează, în cadrul expoziției de bază din strada Nicolae Crețulescu nr.8, în perioada 25 aprilie – 14 mai 2023, expoziția de bijuterie contemporană Verde Pur, a artistei Loredana Cleja.

În cadrul expoziției, care va fi deschisă în data de 25 aprilie, ora 18.30, vă invităm să descoperiți o serie de creații unicat ale artistei, din colecțiile Green City (2020), Re-Think, Re-Build (2022) și Save the Wildlife! (2021).
Loredana Cleja, de formație arhitect de interior, creează bijuterii conceptuale realizate din argint, de cele mai multe ori în combinație cu materiale recuperate de pe șantier, de la machete de studiu sau culese din călătorii.
Cele mai recente colecții ale ei au fost construite pornind de la ideea de a deschide o discuție despre problemele de mediu cu care ne confruntăm zi de zi și despre modul în care putem contribui la susținerea unui stil de viață sustenabil.
A expus primele sale colecții la târgul de bijuterie contemporană AUTOR (începând cu anul 2014), apoi a participat la expoziții colective organizate de școala de bijuterie contemporană Assamblage la Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul de Artă Cluj-Napoca și la expoziția Assamblage din cadrul Romanian Design Week.
Cele trei colecții care fac obiectul expoziției Verde Pur au fost lansate la primele trei ediții ale Romanian Jewelry Week . În 2022, colecția Save the Wildlife! a fost expusă la Casa Fluturilor de la Praid (jud. Harghita), într-o expoziție curatoriată de Melánia și Barna Kilyén.
https://www.facebook.com/Loredana.Cleja.Contemporary.Jewelry/
Detalii aici: https://mnlr.ro/verde-pur-expozitie-de-bijuterie…/

See less

Details

Start:
25 aprilie, 2023
End:
14 mai, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=605189451636602&set=a.486424033513145

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București, București Romania
+ Google Map