Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Bucureşti: Zilele Culturii Sârbe la Bucureşti 30 septembrie – 3 octombrie 2015

29 mai @ 12:13 EEST

Zilele Culturii Sârbe la Bucureşti

30 septembrie – 3 octombrie 2015

Uniunea Sârbilor din România (USR) în parteneriat cu Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucureşti, Muzeul Naţional “George Enescu” din Bucureşti şi Liga de Prietenie Româno-Sârbă, organizează, în perioada 30 septembrie – 3 octombrie, evenimentul cultural Zilele Culturii Sârbe.

În data de 30 septembrie este prevăzută inaugurarea sediului din Bucureşti al Uniunii Sârbilor, eveniment care va fi urmat de o prezentare a activităţilor comunităţii din Bucureşti şi de deschiderea oficială a evenimentului Zilele Culturii Sârbe.

Joi, 1 octombrie, cu începere de la ora 14.00, va avea loc, la Muzeul Naţional al Satului ”Dimitrie Gusti”, vernisarea expoziţiei de fotografie “Coroana Prieteniei Româno-Sârbe”. Tematica expoziţiei este nunta regelui Alexandru I al Iugoslaviei cu principesa Maria de Hohenzollern-Sigmaringen. De asemenea, în cadrul evenimentului va fi lansată cartea bilingvă sârbo-română “Tezaurul Amintirilor” şi vor fi prezentate filmele “Încoronarea regelui Petru I Karadjordjevic” şi “Nunta regelui Alexandru cu principesa Maria”.

Tot joi, cu începere de la ora 19.30, este prevăzut, la Muzeul Naţional “George Enescu”, un concert de muzică clasică susţinut de duetul Shake&Speare, respectiv Ivan Simeunovic (vioară) şi Milivoje Veljic (pian).

În ziua de vineri, 2 octombrie, la sediul Uniunii Sârbilor din Bucureşti va avea loc proiecţia filmului “Pădurea”, în prezenţa regizorului Sinişa Dragin.

Zilele Culturii Sârbe se vor încheia în ziua de sâmbătă, 3 octombrie, la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, unde, cu începere de la ora 10.00, va fi prezentat un spectacol folcloric la care vor lua parte Ansamblul Cultural “Sf. Sava” şi orchestra de Tamburaşi “Batini becari”, ambele din Sânnicolaul Mare (jud. Timiş).

Persoana de contact Uniunea Sârbilor din România:

Boris Velimirovici

0745 666 323

Biroul COMUNICARE, RELATII PUBLICE:

Iulia Grumazescu – Director Comunicare, Pedagogie Muzeala

Andreea Nanciu – Comunicare si Relatii Publice
Ela Soltuz – Comunicare si Relatii Publice

Telefon: 317. 91. 03/ interior 178
Soseaua Kiseleff nr. 28-30, sector 1, Bucuresti

http://www.muzeul-satului.ro
https://www.facebook.com/pages/Muzeul-National-al-Satului-Dimitrie-Gusti/151598721549409?ref=hl

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”: Zilele Culturii Sârbe, 30 septembrie – 3 octombrie

Detalii

Dată:
29 mai, 2024
Oră:
12:13 - 12:14 EEST
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
, , ,